10 virágajándékozási aranyszabály, amiről tudnod kell

10 virágajándékozási aranyszabály, amiről tudnod kell

Címlap / Otthon / Kert és terasz / 10 virágajándékozási aranyszabály, amiről tudnod kell

Rózsa

Ha egy szál rózsát ajándékozunk, akkor mindenképpen hosszú szárút válasszunk. Ha egy nő rózsát kap, azt a szeretet jelének veszi. A vörös rózsa a szenvedélyes szerelmet, a rózsaszín a barátságot, míg a fehér a tisztaságot, spirituális szeretetet jelképezi.

Feleségnek, szerelmesnek a legjobb keverve fehér és vörös rózsákból álló csokrot ajándékozni, a két szín együtt ugyanis az egységet jelképezi.

Csomagolás

A papírcsomagolást minden alkalommal távolítsuk el, mielőtt átadjuk a virágunkat. Cserepes virágot nem illik ajándékozni, csak családtagoknak vagy közeli barátoknak, hacsak nem tudjuk biztosan, hogy az illető gyűjti vagy el tudja ültetni virágoskertjében.

Köszöntéshez, valamilyen alkalomra való gratulációhoz a vágott virág a legjobb választás. Ha a virágboltban kaptunk tanácsot a virághoz, azt feltétlenül adjuk tovább a megajándékozottnak.

Virágcsokor
istockphoto

Darabszám

Feltétlenül páratlan számú virágot ajándékozzunk, párosat csak 10 felett illik adni.Ne vigyük túlzásba a virágok mennyiségét, legtöbb egy tucat szép ajándék.

A nők általában az egyszerű és minőségi virágcsokrokat kedvelik, a túlzottan nagy és puccos virágcsokroktól akár még kínosan is érezhetik magukat.

Átadás

Ha vendégségbe megyünk, lehetőleg a vendég férfi adja át a virágot a vendéglátó nőnek. Átadáskor mindig mondjunk pár üdvözlő szót, hiszen a szavak nélkül átadott virág elveszti varázsát. A virágajándékozás jó módja annak, hogy az ajándékozók kifejezzék a nő iránt érzett érzéseiket és értékelésüket.

A virágot mindig bal kézzel nyújtsuk át. Amennyiben egy házaspárnak viszünk virágot, mindig a háziasszonynak adjuk át, aki vázába helyezheti. 

Nő férfinak

Lehetőleg nő ne ajándékozzon virágot egy férfinak, maximum beteglátogatás esetén, vagy idősebb férfinak a tisztelet jeleként.

A férfiaknak soha ne ajándékozzunk kihívó, túlságosan nőies színű és alakú virágokat. Számukra válasszunk zöld, fehér, kék, sárga, esetleg bordó színű virágokat. 

Férfiaknak ideális választás a napraforgó, margaréta, kék vagy fekete rózsa, kála vagy egy zöld szobanövény, mint a bambusz vagy a bonsai fa.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást