Kikapcsolódás / Szórakozás

Ezek a legnépszerűbb keresztnevek, amikről 30 éve még senki se hallott

Ezek a legnépszerűbb keresztnevek, amikről 30 éve még senki se hallott

Jázmin

Újabb keletű névalkotás a Jasminum növénynemzetség nevéből. Nem tudjuk, hogy az Aladdin hatására-e, de a Jázmin az utóbbi években a top nevek közé került, éveken át volt és van atombiztos helye a top 10 újszülötteknek adott női név között, de az össznépesség körében az MTA utónévkeresőjének adatai szerint még mindig „elég ritka”, ami nem is csoda, hiszen hiába kapja mostanában rengeteg kislány ezt a nevet, a játszótéren talán sok a Jázmin, a felnőttek között azonban alig-alig találni.

Csenge

A Csenge némileg kakukktojás ezen a listán, hiszen ismeretlen eredetű, régi magyar névről van szó, azaz valószínűleg sok-sok évvel előttünk már léteztek Csenge nevű lányok és nők, ám a név utána hosszú időre szinte teljesen eltűnt, vagy csak néhány viselője akadt – ez magyarázza, hogy az össznépesség körében az MTA szerint „elég ritka”.

Ugyanakkor pár éve a szülők ismét felfedezték maguknak a dallamos nevet, azóta újszülöttek körében a top 10 leggyakrabban választott női név között szerepel. Rokon neve, a Csönge viszont mind az össznépesség, mind az újszülöttek körében csupán „néhány előfordulást” számlál.

1 2 3 4

3 hozzászólás

 • Avatar
  Csillagvirág
  2020.10.30., 16:42

  A felsoroltakból nekem a Jázmin, Mira, Benett, Nikolasz és az Annamira, ami nagyon jól hangzik, elegáns, szép név.

  Válasz
 • Avatar
  janika
  2020.11.14., 09:08

  a jászmin az egy ris
  a benett hüjenév
  a zétény az meg olíyan mind a csótány. kigunyolyák majd a geyereket az óvodába

  ojan kelene hogy Annahanna. az lyól hankszik

  Válasz
 • Avatar
  Norberto
  2020.11.17., 05:15

  Szerintem Janika, ha bármelyikük is úgy fog helyesen írni, mint Te, azért jobban fogják csúfolni, mint a felsorolt nevekért…

  Válasz

Írj egy hozzászólást