A 7 legklasszabb smink technika

A 7 legklasszabb smink technika

Címlap / Stílus / Arc / A 7 legklasszabb smink technika

Különböző sminkeinket az alkalmak válogatják, feladatunk kiemelni szépségünket anélkül, hogy elvonnánk az arc természetességéből.

Festékszóró technika

Az alapozót, pirosítót és szemfestéket festékszóró segítségével juttatják fel a bőrre. Miért jobb a hagyományos megoldásnál? Mert hosszabb ideig tart és egyenletesebb, simább a hatása.
Minőségi és kényelmes megoldás, melyet nemcsak sztárok vehetnek igénybe, hisz mindenki száméra elérhető. A festékszóró smink akár 20 órán keresztül is megőrzi változatlan minőségét.
Házi használata igen drága és kényelmetlen, szakember útmutatása nélkül nem ajánljuk. A legjobb szépségszalonokban kérni, különleges alkalmakra.

Tündéri smink

A legtöbb nő szeret kitűnni a tömegből különleges tündéri megjelenésével.
Minden, amire a tündér-sminkhez szükséged lesz: világos színű pirosító, világos színű szemhéjfesték, arc hidratáló, csillogó gél, világos ajakfény, bébi por vagy fehér púder, és egy nagy puff a púder és a pirosító alkalmazásához.
A bőr világosításával és a csillogó szemfestékkel káprázatos megjelenést varázsolhatsz magadnak.

Esti szemek

Esti bulikhoz, kiruccanásokhoz jobban ki kell emelned szemeidet, mint nappal.
Az első lépés a szemed körül levő karikák eltüntetése. Az után kenj fel a szemhéjadra bázis alapozót (egy árnyalattal világosabbat, mint a bőröd), majd a szemceruzával húzd ki a szemed a szempilla mentén.
Használj 3 tónusú szemhéjfestéket fentről haladva egyre sötétebben – satírozd össze a színeket, hogy füstösebb hatása legyen. Csak olyan színeket használj, amely a szemedhez és öltözékedhez talál.  Idén divatosak a szürkék, csokiszínek, lilák és burgundi színek.
Az utolsó lépés a szempillaspirál használata. Ha kedved tartja csillámot is felvihetsz a szemhéjadra, így még tündöklőbb leszel fényben is, félhomályban is.

Ásványi smink

Az ásványi (mineral) termékek pozitív hatással vannak a bőr állapotára, természetes védőréteget alkotnak a külső káros tényezőkkel szemben, stabilizálják a bőr tónusát, így egészségesebbnek tűnik.
Az ásványi alapozók olyan gyógynövényekből nyert anyagokat tartalmaznak, amelyek gyógyszerészeti hatása bizonyított. Minden bőrszínnek megfelelő árnyalatban kaphatók. Ha üde, természetes hatású bőrt szeretnél, keresd a „mineral” alapozókat.
A bőrre pettyekben juttasd fel, majd kend szét széles ecsettel vagy az ujjaiddal felültről lefelé haladva.

Karácsonyi smink

Karácsony este tökéletesnek kell lennie az arcbőrödnek, szemeidnek, ajkaidnak és körmeidnek. Ilyenkor a barna, fémszínek, fekete-kék és zöld színek a legjobb választások. Hidratáld arcbőröd éjjeli és nappali krémmel, használj bőrradírt és arcpakolást egyszer egy héten. Alapozónak használj egy természetes ásványi terméket.
A megfelelő rúzs a ruhádhoz és bőrszínedhez kell találjon, ezért próbálj ki több árnyalatot is. Az igazán jó rúzs fiatalabbnak és üdébbnek mutat.
A szemhéjadat húzd ki szemceruzával, majd kend szét a füstös hatás érdekében. A szemhéj felsőbb részeire ecsettel vagy ujjaiddal fess arany színt, ez igazán karácsonyos.

Alkalmi smink

Még ha gyönyörű ruhád, cipőd és csillogó ékszereid is vannak, a tökéletes smink nélkül nem az igazi. Az alkalmi smink a szemeket és szájat emeli ki, de nem egyenlő mértékben (vagy a rúzs, vagy a szemfesték az erősebb).
Mindig ügyelj arra, hogy a szemhéjon lágy színeket használj, hangsúlyos de különálló szempillákkal. A bőr tónusa is legalább ennyire fontos, természetes de jól fedő sminket kell használnod. A foltokra használj alapozót.
Neked kell megtalálnod a ruhádhoz és a stílusodhoz legjobban illő színeket és formákat. Fontos események előtt mindig készíts próbasminket és gyakorolj a tükör előtt!

Nappali smink munkahelyre

Hogy miért van szükséged sminkre a munkahelyen? Mert az első benyomás a lefontosabb, szóval a szakmai világban a smink kötelező a hölgyeken.
A munkahelyi smink nappali és klasszikus. Ezért használj egy jó alapozót, ha kell korrektort, emeld ki szempilláidat barna/fekete szempillaspirállal és ha kell használj szempilla görbítő vasat a bájos tekintetért. Egy lágy színű pirosítót és szájfényt vigyél fel a végén.
A szemhélyra semleges színeket fess, amelyek kiemelik szemeidet, mégsem túl hivalkodók.

VIDEO Halak csillagjegyűként ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!