Otthon / Utazás

Az 5 legklasszabb magyar sípálya – Mikor csúszol?

Az 5 legklasszabb magyar sípálya – Mikor csúszol?

Ahhoz, hogy hódolhass az egyik legklasszabb téli sportnak, a síelésnek, nem kell feltétlenül elutaznod, hiszen itthon is működnek nagyon szuper sípályák, amelyeket folyamatosan hóágyúznak, így akkor is lehet rajtuk csúszkálni, ha éppen nem esik a hó. Cikkünkben összegyűjtöttük neked a legjobb és legnagyobb hazai sípályákat, ezért már pattanhatsz is a sílécre vagy a snowboardra.

Nagyvillám Sípálya, Visegrád

Az egyik leggyönyörűbb kilátással bíró hazai sípályát Visegrádban találod.

A Nagyvillám Sípálya 50-150 méteres pályákkal rendelkezik, és ha természetes hó is van, akkor még szánkópálya is üzemel a területén. A pálya már akkor is jól síelhető, ha kevés a hó mennyisége, annyira gondosan előkészítik az üzemeltetők a szezonra.

A pályákról csodálatos kilátás nyílik a Dunára, és a visegrádi Fellegvárra is.

A Nagyvillám Sípályán van lehetőség sí- és snowboardkölcsönzésre, találhatsz itt büfét és éttermeket, és még szállást is akár, ha hosszabb sítúrát terveznél.

Intersport Síaréna, Eplény

Eplényben található Magyarország leghosszabb egyben, megállás nélkül síelhető útvonala, amely 1927 méter hosszú és teljesen kezdőbarát kék jelzésű szakaszokból tevődik össze.

Az összességében 7984 méteres pályarendszeren 16 különböző útvonal található, és az üzemeltetők gondoltak a teljesen kezdő és profi síelőkre is.

Ha különleges síélményre vágysz itthon, akkor az eplényi pályákat neked találták ki: sötétedés után ugyanis lehetőség van itt összesen több, mint 4 km hosszú szakaszon az éjszakai síelésre.

A kivilágított, fákkal szegélyezett pályák remek hangulatot kölcsönöznek mindehez.

Sípark, Mátraszentistván

A Mátra szívében három falu együtteséből építették ki a Síparkot, melyen több, mint 4 km hosszú sípályán van lehetőséged a csúszkálásra.

A pályák különböző nehézségű fokúak, így a kezdő és a haladó síelők számára ugyanúgy ideális választás. A hegyes panoráma tökéletes kilátást biztosít a síelőknek.

A Sípark hazánk egyik legbarátságosabb sípályája, amely családok számára is ideális.

A pályák területén több sílift működik, éttermek és egyéb szolgáltató központokat is találsz, és az extrém sportok kedvelőinek is ideális választás. Az eplényi sípályához hasonlóan itt is van lehetőség éjszakai síelésre.

Sícentrum, Dobogókő

Budapesthez közel igazi családias hangulatú sícentrum található a Dobogókőn, ahol két pályával várják az idevágyó síelőket.

Ha csak egy szabad délutánod van síelésre, akkor számodra ez lesz a legideálisabb választás.

A pályák mellett működik egy tányéros felvonó és sí- és snowboardkölcsönző is.

A hosszabb pálya 1260 méter, míg a rövidebb 860 méter hosszú.

Misina Sípálya, Pécs

Pécsen a Misina tetőn működik egy kisebb, de annál hangulatosabb sípálya: egy 600 és egy 450 méter hosszú sípálya, drótköteles felvonó és egy komfortos síház is vár itt rád.

A sípálya mintegy 50 éve működik, és érdemes úgy ide látogatnod, hogy egybekötöd egy pécsi, hétvégés kirándulással is.

Mivel hóágyúzás ezen a pályán nincs, így a síelhető napok száma csupán 30 itt egy évben, de már november óta működik ebben a szezonban a két pálya.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást