A legjobb tippek, hogy tökéletes körmeid legyenek

A legjobb tippek, hogy tökéletes körmeid legyenek

Címlap / Stílus / Test / A legjobb tippek, hogy tökéletes körmeid legyenek

Fogalmad sincs, milyen manikűr való neked? Meguntad a régi kedvenced? Összegyűjtöttük a legnépszerűbb megoldásokat a köröm széppé varázsolására!

Francia manikűr

A halványrózsaszín körmök fehér végekkel megspékelve minden alkalomra bombabiztos megoldást jelentenek, akár a klasszikus, akár a trendi stílust részesíted előnyben – ráadásul bármilyen alakú karmokat képes hosszúnak és formásnak láttatni ez a megoldás!
Ízlés szerint variálhatod a feltűnőbb árnyalatokat a halványabbakkal. A lényeg a kontraszt!

Gél lakk

A munkád vagy a hobbid révén rendszeresen lepattogzik a lakk a körmeidről?
Hagyományos festés helyett próbáld ki a tartós, zselé vagy szilikon alapú változatokat, amelyek UV-lámpa alatt száradnak meg, így speciális összetevőik révén akár többhetes tökéletességet biztosítanak.
Új gél körmök nyárias mintával

Dögös vörös

A vörös körömlakkal ugyanaz a helyzet, mint a hasonló színű rúzzsal: ugyanaz az árnyalat valakiből szexistennőt farag, míg másnak a sápadt vámpír szerepe marad. Az ok a bőrtónus különbségeiben rejlik.
Amennyiben „hideg” a színed, tehát az ereid kéken látszanak a kezeden, a sötétlila, a fukszia vagy a cseresznye lesz a kedvenced. Meleg bőrárnyalatnál pedig – amikor az erek zöldesek – a natúr, a csokoládé és a korall a legjobb választás.

Kerek vagy szögletes?

A kérdést kísérletezgetésnél egyszerűbben is eldöntheted: az ovális körömforma tulajdonképpen minden kézen jól mutat.
Amennyiben lágyítani szeretnéd a megjelenésed, voksolj a kerekded ívekre, míg a szögletes karmok a hosszú ujjak hangsúlyozásában segítenek. A középen kerek, szélen szögletes átmeneti megoldás sokak kedvence.

Gyöngyház fények

A fényes körömlakkok általában tartósabbak matt társaiknál. Egy semleges színnel – mondjuk halvány-rózsaszínnel vagy krémmel – nem nyúlhatsz mellé. Ráadásul a körömágy bőre is kevésbé észrevehető.
A legtökéletesebb eredmény érdekében használj alapozó és fedőlakkot, s közéjük vidd fel a neked tetsző árnyalatot!

Élénk színek

A kék, a zöld, a sárga a többi élénk színnel együtt egyre nagyobb szerephez jut a körömlakkozásban.
Az extravagáns megjelenést biztosító árnyalatok karbantartása egy picit körülményesebb, hiszen gyakrabban kell javítani, lemosni és újra felvinni, mint egy visszafogottabb változatot. Ne csak a pattogzást figyeld, de a körmöd növekedését is!

Műkörmök

A teljes vagy csak körömhegyet fedő mű megoldások segítenek elrejteni a sérült, töredezett körmöket.
Előnyük, hogy otthon nem kell bajlódnod velük, és elég tartósak. Hátrányaik közé tartozik, hogy rendszeres anyagi ráfordítást igényelnek, ráadásul a szellőzés hiánya miatt tovább ronthatják saját körmeid állapotát.

Extra díszítés

Ha meguntad a megszokott manikűröd, könnyedén feldobhatod némi strasszal, matricával vagy vékony hegyű ecset segítségével felvihető, művészi motívumok felfestését lehetővé tévő lakkal. A drogériák polcain színes körömhegyek, árnyalatkülönbséget adó mágnesek és egyéb különleges megoldások közül is választhatsz.
A manikűrözés szerelmeseként ügyelj rá, hogy a művelethez mindig tiszta, fertőtlenített eszközöket használj, a lakk lemosásához pedig acetonmentes készítményt alkalmazz! Így számos fertőzéstől is megmenekülhetsz a bőrkiszáradás mellett.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!