Top 5 legjobb olcsó megoldás a szem alatti sötét karikák ellen

Top 5 legjobb olcsó megoldás a szem alatti sötét karikák ellen

Címlap / Stílus / Arc / Top 5 legjobb olcsó megoldás a szem alatti sötét karikák ellen

A karikák, a szem alatti duzzadt táskák és a puffadt bőr sokak életét megkeserítik és sajnos nagyon nehézkes tőlük véglegesen megszabadulni. A fáradt szemkörnyéket pedig nem csak az alváshiány okozhatja, ugyanis a szem alatt sötétlő karikák hátterében gyakran vérszegénység vagy éppen vízhiány sőt akár allergia is állhat. Az okok pontos ismerete persze segíthet a megoldás feltérképezésében is, azonban létezik néhány trükk, melynek segítségével reggel a tükör előtt a kétségbeesés helyett választhatod a B tervet is!

Nem fekszel elég magasan

Nem kizárt, hogy a duzzad szemeidet annak köszönheted, hogy nem fekszel elég magasan.

Vegyél egy magasabb állású párnát és ha úgy érzed, hogy szükséges használj pluszban még egy kispárnát, hogy a fejed magasabban legyen, mint a nyakad, így ugyanis nem gyűlik majd meg a víz a szemeknél, így ugyanis nem gyűlik majd meg a víz a szemeknél és kisebb a valószínűsége a szemed alatt kialakuló sötét karikáknak.

Hideg borogatás alkalmazása

Az egyik talán legősibb trükk a duzzad, fáradt szemek és a szem alatti sötét karikák ellen a hideg borogatás.

Áztassunk hideg vízbe egy tiszta törlőkendőt vagy egy kisebb méretű törölközőt, majd pedig ezt tegyük a szemünkre minimum öt percre.

Ez a trükk, ugyanis segít összehúzni a szem alatt található vérereket, így pedig csökken a duzzanat és a sötét árnyalat is.

Szintén remek megoldás lehet, ha egy jól lehűtött kanalat teszünk a szemünkre, azonban arra vigyázzunk, hogy a kanalat ne a fagyóba tegyük, ugyanis azzal könnyen fagyási sérüléseket okozhatunk.

A klasszikus uborka

Persze ez már lerágott csont, de a helyzet az, hogy még mindig az egyik legközkedveltebb trükk, amivel a szem alatt sötét karikákat költséghatékonyan orvosolni lehet.

Az uborka ugyanis frissítő hatású, ráadásul össze is húzza az ereket, emellett pedig rengeteg vitamint és ásványi anyagot, antioxidánst is tartalmaz, amelyek hatékonyan csökkentik a gyulladást, illetve a duzzanatot.

Alkalmazása pedig pofon egyszerű: vágjunk vastagabb szeletekre egy friss kígyóuborkát, a szeleteket pedig tegyük fél órára a hűtőbe, majd pedig helyezzük a szeleteket a szemünkre.

Megolajozva

A szem alatt látható sötét karikák gyakran azért tűnnek még inkább látványosnak, mert ezen a területen a bőrünk jóval szárazabb.

Éppen ezért érdemes lehet természetes olajokat használnunk, annak érdekében, hogy hidratáljuk a bőrünket, így ugyanis a szem alatti karikák is kellő hatékonysággal kezelhetők.

Szuper megoldás lehet, ha olyan készítmények mellett tesszük le a voksunkat, amik vitaminokat és ásványi anyagokat is tartalmaznak, plusz lassítják az öregedést is.

A leghatékonyabb olajok az édesmandula, az avokádó és a kókuszolaj.

Este lefekvés előtt melegítsünk fel kisebb mennyiségű olajat a tenyerünkben majd pedig óvatos mozdulatokkal vigyük fel a szemkörnyékre. A hatás garantált!

Készítsünk pakolást

Érdemes lehet kipróbálni néhány pakolást is a szem alatti sötét karikák ellen.

Bár ma már számos készítmény roskadozik a drogériák polcaink mégis sok esetben az otthoni megoldások bizonyulnak a leghatékonyabbnak.

Példának okán remek megoldás lehet, ha kávézaccot összekeverünk kókuszolajjal: így egy sűrű pasztát fogunk kapni.

Ezt vigyük fel a szem alá és hagyjuk hatni úgy 15-20 percig. A kókuszolaj gyulladáscsökkentő hatása és a kávéban található koffein élénkítő duója sikerrel veszi fel a harcot a sötét karikák ellen.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást