Te is jártál már úgy, hogy bedobtál néhány szelet pirítóst a kenyérpirítóba, hamarosan viszont borzasztóan kellemetlen szag kezdett el terjengeni a konyhában? Ez leggyakrabban akkor fordul elő, ha nem tisztítjuk ki elég gyakran vagy megfelelően a kenyérpirítót, a levált morzsák vagy kenyérdarabkák pedig egyszer csak teljesen elégnek, ezzel elrontva azt a finomságot is, amit éppen sütni szerettünk volna. Szerencsére viszont van egy olyan módszer, amivel szinte biztos, hogy elkerülheted ezt a gyakori problémát.
1/7 Milyen gyakran kell kitisztítani?
Ha naponta használod a kenyérpirítót, akkor a legjobb, ha hetente legalább egyszer megtisztítod. Ha viszont már korábban, akár egyetlen használat után is azt érzékeled, hogy a morzsák elkezdtek felhalmozódni, vagy egy nagyobb kenyérdarab beesett a kenyérpirító aljába, akkor az a biztos, ha a következő használat előtt kitisztítod. Ez azért is fontos, mert ezek a morzsák vagy darabok nemcsak rossz szagot okozhatnak és tűzveszélyessé válhatnak, de a baktériumok is felhalmozódhatnak a kenyérpirítóban.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!