Otthon / Szórakozás

A legjobb magyar vígjátékok az elmúlt évtizedből

A legjobb magyar vígjátékok az elmúlt évtizedből

Benned is él az a berögződés, hogy a magyar vígjátékok nem is viccesek, sőt erőltetettek és kínosak? Nos, erre igyekszünk most rácáfolni, hiszen a 2000-es évektől véve számos olyan kiváló vígjáték készült, melyek akár a külföldi közönség előtt is megállják a helyüket!

VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan

Ha még valami furcsa és megmagyarázhatatlan okból kifolyólag nem láttad volna ezt a filmet, akkor igyekezd mielőbb pótolni! 

Hidd el, az első után még számtalanszor meg akarod majd nézni, hiszen képtelenség ráunni!

A szerencsétlen főhős, Áron karaktere rengeteg alkalommal szolgáltatja a humor forrását.

Roppant találó, frappáns szituációk, kitűnő, a magyar közegre jellemző ikonikus figurák (pl. BKV ellenőrök), és rengeteg olyan aranyköpés található benne, melyeket pár év múlva szállóigeként fogunk emlegetni!

Valami Amerika 2.

Ritka eset, amikor egy film folytatása színvonalban vetekszik az első résszel, magyar film esetében pedig ez hatványozottan igaz.

Mégis, megkockáztatjuk, hogy a Valami Amerika 2. túl tudta szárnyalni az első rész hatalmas közönségsikerét, hiszen a szórakoztató történet és karakterek miatt erre is rengetegen kíváncsiak voltak.

Táncolós, zenés film, az első részből ismert és megszeretett karakterekkel!

Ráadásul kiderül, mi is lett a Bűnös város című film sorsa!

Csak szex és más semmi

Nagy meglepetés volt anno, hogy itthon is működhet a hollywoodi romantikus komédia műfaja.

A félelem a gagyitól és az utánzattól joggal élhetett benned, hiszen a korábbiakban nem nagyon volt rá példa, hogy ne csak kínodban nevess az ilyen típusú magyar filmeken.

Ez az alkotás azonban megtörte ezt a tendenciát, és egy csapásra megszerettük általa Schell Juditot, Csányi Sándor pedig végérvényesen belépett a szívtipró magyar filmszínészek közé.

Üvegtigris

Micsoda, még nem láttad az Üvegtigrist?! Akkor az legyen az első dolgot a cikk elolvasása után, hogy ezt bepótlod!

A filmből idézett szállóigékkel azonban már biztosan találkoztál: “Ízirájder, öcsém!”, “Anyámmal élek, Babettával járok, macskám van, és ne legyek kemény?!”, “Az egybubis az egy kicsit drágább, mert abból ki kellett szednem a többi bubit.” 

A Rudolf Péter alakította Kakszi Lajos büféje körüli élet nem mondható éppen mindennapinak, és a filmben szereplő karakterek egytől-egyig zseniálisak!

Moszkva tér

A 2000-es évek legeleje egy igazán szórakoztató, nemzedéki önvallomást tartalmazó filmmel indult. 

Ez volt a Moszkva tér, melyben a főhős Petya számos kalandos, szórakoztató esemény részese. 

Fürdőzik éjszaka a Gellért fürdőben, rója a házibulikat, ugyanakkor számtalan mókás pillanatot élhet át kissé tapló haverja, Rojál jóvoltából, akinek szájából többek között olyan mondatok hangzanak el, mint a „ki a csöcs az a Nagy Imre?”.

Isteni műszak

Fekete, groteszk humor jellemzi ezt a filmet, amely “kissé” elferdítve mutatja be a mentősök világát.

Szórakoztató jelenetekben nem szenved hiányt, ilyen pl. az aluljáróban kóválygó drogos lány kicselezése, ami felér egy komolyabb manőverrel, vagy a Keleti aluljárójában lévő kínai étkezdében lebonyolított sötét üzletek…

Liza, a rókatündér

Határozottan kijelenthetjük, hogy az elmúlt év egyik sikertörténeteként könyvelhető el ez a film, mely bájosan mutatja be egy olyan lány életét, aki tulajdonképpen el van átkozva.

Minden férfi, aki iránt szerelemre lobbanhatna, groteszk körülmények között meghal, mielőtt a románc még elkezdődhetne.

Külföldön is hatalmas sikert aratott a film, és a zenéje is kitűnő!

Garantáltan jól fogsz szórakozni, ha megnézed!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást