Az articsóka idehaza egy eléggé alulértékelt zöldség, pedig az egyik legjobb élelmiszer, amit fogyaszthatunk a bélrendszerünk egészségének megőrzése érdekében. Függetlenül attól, hogy egy salátába kevered, pizza vagy omlett feltétként használod, esetleg egy krémes mártogatós alapjául hasznosítod, az articsóka egyszerű módja annak, hogy kitűnő ízeket vigyél a konyhádba a beleid támogatásával. Az articsóka lenyűgöző prebiotikum-tartalommal büszkélkedhet, amelynek köszönhetően fogyasztásával táplálékhoz juthatnak a probiotikumok, egyúttal pedig könnyebben fenntartható a bél mikrobiom egyensúlya. A probiotikumokat sokan ismerik és szeretik, a prebiotikumok viszont kevésbé népszerűek. Mivel azonban legalább olyan fontosak, te is jó, ha tudod, hogy fogyassz belőlük többet az articsóka felhasználásával.
1/4 Spenótos articsóka mártogatós
Ez a könnyű finomság tulajdonképpen egy egészséges előétel, amit körülbelül 5 perc alatt előkészíthetsz. Krémes és finom, tejmentes, ráadásul a ketogén diétában is abszolút megállja a helyét. Mindössze 5 összetevőből áll, és vegán majonézzel akár vegánná is varázsolhatod. Konzerves articsókát vágj nagyobb darabokra, keverj hozzá majonézt, sörélesztőt, friss spenótot és fokhagymát, majd süsd az egészet egy serpenyőben nagyjából 20 percig. Ha kezd kihűlni, már fogyaszthatod is, akár önmagában, akár például natúr tortilla chipssel. Abban az esetben, ha fogyasztasz tejterméket, természetesen egy adag sajttal is feldobhatod.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!