Az articsóka idehaza egy eléggé alulértékelt zöldség, pedig az egyik legjobb élelmiszer, amit fogyaszthatunk a bélrendszerünk egészségének megőrzése érdekében. Függetlenül attól, hogy egy salátába kevered, pizza vagy omlett feltétként használod, esetleg egy krémes mártogatós alapjául hasznosítod, az articsóka egyszerű módja annak, hogy kitűnő ízeket vigyél a konyhádba a beleid támogatásával. Az articsóka lenyűgöző prebiotikum-tartalommal büszkélkedhet, amelynek köszönhetően fogyasztásával táplálékhoz juthatnak a probiotikumok, egyúttal pedig könnyebben fenntartható a bél mikrobiom egyensúlya. A probiotikumokat sokan ismerik és szeretik, a prebiotikumok viszont kevésbé népszerűek. Mivel azonban legalább olyan fontosak, te is jó, ha tudod, hogy fogyassz belőlük többet az articsóka felhasználásával.
2/4 Sült articsóka saláta
Egy kiadós saláta sok zöldséget, teljes kiőrlésű gabonát és fehérjeforrást is tartalmaz - éppen ilyen a sült articsóka saláta is, amely munkahelyi vagy piknikezős ebédhez is tökéletes választás. Fogj egy articsókát, mosd meg alaposan és vágd darabokra. Áztasd be egy tál vízbe szeletelt citromkarikákkal egészen addig, amíg a sütőbe nem kerülnek. Kenj meg egy kisebb tepsit egy evőkanál olívaolajjal. Vedd ki az articsókát a vízből, tegyél rá két evőkanál olívaolajat, sózd és borsozd, majd mehet is a sütőbe. 25-30 perc alatt puhára sül.
Ez alatt az idő alatt keverj össze fenyőmagot és fokhagymát egy kis robotgépben. Pépesítsd le, majd adj hozzá borsót, citromlevet, dijoni mustárt, spenótot és mentát. Adj hozzá olívaolajat, és turmixold simára az egészet. Vegyél elő egy nagy tálat, és tetszés szerinti salátával, csicseriborsóval és fetasajttal keverd össze a szószt, tedd rá a sült articsókákat, és már el is készültél.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!