A puffadás sokszor képes megkeseríteni egy nő életét, hiszen mi hatványozottan vagyunk kitéve ennek az állapotnak, mint a férfiak. A különböző hormonális és vízháztartás változások miatt, könnyen megtapasztalhatjuk a puffadással járó kellemetlen tüneteket. Néhány hasznos tippel szeretnénk neked segíteni, hogy könnyebben átvészeld ezeket a napokat.
2/5 Ételek minősége
A másik, amit nem lehet kikerülni, az az ételek minősége és összetevői. A puffadástól szenvedő emberek számára nem minden ajánlott és korántsem mindegy, hogy milyen mennyiségben. Számukra tanácsos az ún. „tiszta étkezés”, ami tulajdonképpen a feldolgozott élelmiszerek kiszorítását jelenti az étrendből. Kevesebb előre csomagolt étel és több, friss, teljes értékű táplálék. Azonban ezekkel is legyünk óvatosak.
A hüvelyesek bár fehérjetartalmukból adódóan, kihagyhatatlanok egy komplex, kiegyensúlyozott étrendből, mégis gyakori és nagymértékű fogyasztásuk könnyen vezethet puffadáshoz. A keresztesvirágú zöldségekről ez szintén elmondható, vagyis a karfiol, brokkoli, retek, karalábé, kínai kel fogyasztása is óvatosságra int. Természetesen az ezekből bevitt tápanyagra szüksége van a szervezetünknek, de puffadás esetén érdemes ezeket a zöldségeket néhány napig mellőzni.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!