A leggyakoribb tévhitek a sminkeléssel kapcsolatban

A leggyakoribb tévhitek a sminkeléssel kapcsolatban

Címlap / Stílus / Arc / A leggyakoribb tévhitek a sminkeléssel kapcsolatban

A sminkelésnek vannak szabályai, melyek abban segítenek, hogy ne kövessünk el baklövéseket, amikor a tükör előtt készülődünk. Ugyanakkor az is igaz, hogy egyetlen szabály sincs kőbe vésve, hiszen vannak olyan alkalmak, amikor megengedhetsz valami olyasmit is, ami mondjuk egy hétköznapon túlzás lenne, ha pedig valami tetszik és jól áll, akkor senki nem tart vissza attól, hogy akár naponta viseld. Az alábbiakban öt olyan mítosz következik, ami alaposan beleégett a köztudatba, pedig nem biztos, hogy teljesen megállja a helyét.

A piros rúzs csak a világos bőrön mutat jól

Ez egyáltalán nem igaz! Bárki viselhet piros rúzst, csak meg kell találnia a bőréhez passzoló árnyalatot.
A kékes alaptónusú piros rúzsok gyakorlatilag minden bőrtípushoz mennek, de fontos, hogy megtaláld a saját típusodhoz legjobban passzoló árnyalatot. Ez pedig csakis úgy sikerülhet, ha ki is próbálod a rúzst, nem csak a tégelyben lévő szín alapján ítélsz.

Próbáld ki az alapozó színét a kézfejeden!

Öreg hiba! A megfelelő színű alapozót kiválasztani trükkös dolog, de a kézfejeden kipróbálva valószínűleg nem is fog sikerülni. A kézfejet sokkal több UV sugárzás éri, viszont ritkábban hámlik, mint az arcbőröd, ezért valószínűleg sötétebb.
Ráadásul az arc bőrének színe a hormonok vagy éppen a környezeti stressz hatására is eltérhet a tested többi részét fedő bőr színétől. A legjobb, ha az alapozót a nyakadon, az áll alatti vonalon próbálod ki, és lehetőleg természetes fényben is ellenőrzöd az eredményt.

Az ajaknövelő rúzsok megváltoztatják az ajkaid méretét

Egyetlen rúzs sem fog szilikonnal feltöltött szájat varázsolni az arcod közepére, és még az ajaknövelő rúzsok sem fogják megváltoztatni az ajkaid méretét.
Ezek a rúzsok és szájfények többnyire fahéjat tartalmaznak, melynek hatására vérbőség alakul ki, és az ajkad kicsit megduzzad, ez azonban egy természetes folyamat, az ajkaid nem lesznek nagyobbak, mint például egy kiadós megfázás idején, csak a vörös orr nélkül mindez jobban mutat. Aztán pedig, ahogyan a rúzst lemosod, a hatás is tovaszáll.

Pumpálj kicsit használat előtt a szempillaspirállal, hogy eloszlasd a csomókat

Ezzel a sokaknál rutinnak számító mozdulattal egyetlen dolgot érsz el: levegőt pumpálsz a tubusba, és a termék jóval idő előtt ki fog száradni.
Ha azt szeretnéd, hogy ne kerüljenek csomók a kefére, a festékből viszont mindenhová jusson, akkor inkább óvatos körkörös mozdulatokat végezz a spirállal a tubus belsejében.

Ne viselj a szemed színével megegyező szemhéjpúdert

Biztosan sokszor hallottad már, hogy zöld szemet zölddel, vagy kéket kékkel ne fessünk ki, helyette alkalmazzuk a szem kontrasztos, komplementer árnyalatait. Ha sminkelésről van szó, és azt hallod, hogy valamit tilos, akkor jó esély van rá, hogy a dolog nem igaz. Lehet, hogy vannak olyan szabályok, melyek általában működnek, de kivételek mindig akadnak, semmi sem tilos.
A szemed színével kontrasztos színek nagyobbnak mutatják a szemedet, ezért javasolt ezeknek a viselete, de ez nem jelenti azt, hogy alkalomadtán ne viselhetnél a szemed színével megegyező árnyalatot. Kísérletezz bátran, és ha olyat találsz, ami tetszik, használd nyugodtan!

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!