Az 5 leggyakoribb kapcsolatgyilkos – A ti szerelmeteket is veszélyeztetik?

Az 5 leggyakoribb kapcsolatgyilkos – A ti szerelmeteket is veszélyeztetik?

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Az 5 leggyakoribb kapcsolatgyilkos – A ti szerelmeteket is veszélyeztetik?

Egyetlen kapcsolat sem fenékig tejfel, és hullámvölgyek mindenhol vannak. Az alábbi problémák azonban nem csak átmeneti elhidegüléshez, hanem akár az intimitás teljes megszűnéséhez, és ezzel a kapcsolat végéhez vezethetnek.

Rutin

Néhány kedves szokás kialakulása még jót is tehet a kapcsolatnak, de amikor szinte minden rutinná válik, az gyorsan megöli a szenvedélyt.


Ez segít: 6 rövidke mondat, amiktől örökre boldog lesz a párkapcsolatod


Ha már nem élvezitek úgy egymás társaságát, nem okoz akkora örömet például egy közös vacsora sem, pedig nem is olyan régen még egész nap pillangókkal a gyomrotokban vártátok a randit, akkor könnyen lehet, hogy már csak testben vagytok jelen, lélekben nem, és csak megszokásból teszitek azokat a dolgokat, amiket szívből kellene.

Nosztalgia

A régi szép időkre gondolni jó dolog, és bizonyos esetekben még segíthet is, hogy túllépjetek egy párkapcsolati nehézségen, ha felidézitek, mit szerettetek annyira a másikban, de nem várhatjátok el, hogy az érzések ugyanolyanok maradjanak.

Mindketten változtatok, a kapcsolatotok is változik, és nem maradnak meg ugyanazok az állapotok.

Ha ezt nem tudjátok elfogadni, és nem találtok a jelenben is okot az örömre, csak a múltba menekültök, az hosszabb távon szinte biztosan az elhidegüléshez vezet.

Elszakadás

Emlékszel még azokra az időkre, amikor bármit mondtál, a párod szinte csüngött a szavaidon, megjegyezte az összes kis részletet, és mindig képben volt arról, éppen mi fontos az életedben?

Most meg örülsz, ha felnéz néha a telefonjából, miközben hozzá beszélsz?

Ha több időt töltötök együtt, mert például összeköltöztetek, valahol természetes és érthető, hogy nem fordítotok maximális figyelmet a másikra minden percben, amit együtt töltötök.

De ha szinte sosem vagytok jelen, csak egy légtérben tartózkodtok, az biztos út a kapcsolat megromlásához.

A bizalom hiánya

Ahogyan a párodban, ugyanúgy önmagadban is meg kell bíznod.

Ha nem hiszed el, hogy elég jó vagy neki, ha féltékeny vagy mindenki másra, akivel találkozik, vagy minden másra, amit csinál, az nem csak konfliktusokat, boldogtalanságot is szül, egy ilyen kapcsolatban pedig egyikőtök sem érzi jól magát.

Hamarosan megjelennek az első titkok, akár csak azért, hogy a másikat kíméljétek, amik aztán a bizalom további sérüléséhez vezetnek.

Ha pedig egyszer megindult a kapcsolatotok a lejtőn, már nagyon nehéz megállni.

A támogatás hiánya

A megújulásra mindkettőtöknek szüksége van.

Az új helyzetek persze meg is ijeszthetnek, de ha semmi nem változik, akkor az unalom öli meg a kapcsolatotokat.

Mindkettőtöknek szüksége van arra, hogy továbbra is meg tudjátok élni a vágyaitokat, megjárjátok a saját utatokat, ha pedig ebben a másik nem támogat, folyton kritizál és megkérdőjelezi a döntéseidet, az gyorsan terhessé és kellemetlenné válhat.

Pedig a párod megújulása neked is jó: ha független, önálló, izgalmas embernek látod, sokkal könnyebb életben tartani az iránta érzett szenvedélyt.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!