Szerelem / Párkapcsolat

Az 5 leggyakoribb hiba, amit a randi appokon elkövetnek. Lehet, hogy te is?

Ma már nem kell kétes hírű bárokba járni vagy ürügyprogramot találni ahhoz, hogy ismerkedj. Számtalan randi app van, amelyek között mindenki megtalálhatja a számára leginkább megfelelőt, ahol jó eséllyel meglelheti a lelki társát – feltéve, hogy nem követi el ezeket a hibákat.

Túl sok képet töltesz fel

Az, hogy nem töltesz fel képet, elég alapvető hiba, de akik komolyan gondolják az internetes párkeresést, ezt szerencsére már többnyire elkerülik.

Jóból is megárt azonban a sok – a randiappok szakértői szerint csak azért, mert lehetőséged van egy csomó kép feltöltésére, még nem kell feltétlenül ki is használnod ezt.

Az optimális az, ha van 4-5 képed, ugyanis a párkeresők hajlamosak lehetnek végigpörgetni minden fotódat, találni egyet, amin valami nem tetszik, és emiatt továbblépni, mielőtt egy esélyt adtak volna a megismerkedésnek.

 

Nem írsz magadról semmit

Tény, hogy egy jó kép nagyon sokat jelent, ahogyan a való életben is sokat jelent az első benyomás, de azért párt nem kizárólag ez alapján választunk magunknak.

Egy randiappon tömegével jönnek szembe a tökéletesre komponált fotók, és a párjukat keresők nem csak az arcodat akarják látni, hanem szeretnének megtudni rólad valamit.

Olvastad már?  Regisztráltam egy társkeresőre – Máris akadtak volna sugar daddyk

És nem, a magasságodat beírni nem elegendő – persze, hogy vannak, akik szerint kínos, ha az első személyes találkozón derül ki, ha nagyok a különbségek, de miért keltenéd azt a benyomást, hogy csak egy szám és egy helyes pofi vagy?

Mondj magadról valamit, amiről megjegyeznek!

Unalmasan kezded a beszélgetést

Vannak, akik úgy érzik, az is nagy bátorságot kíván, hogy egy egyszerű hellót írjanak valakinek, és tény, hogy ez is jobb, mint a semmi. Ugyanakkor az unalmas, sablonos kezdés a kötelező udvariassági formák után gyorsan kifulladhat, a beszélgetés pedig már a kezdetekkor kudarcra van ítélve.

Persze nem kell túlságosan erőltetned az eredetiséget vagy a humort, nem kell, hogy izzadságszagú legyen a beszélgetés és többnyire az sem használ, ha kitalálsz egy kezdőmondatot, amit minden egyes jelöltnél bevethetsz.

Inkább nézd végig a képeket, olvasd el a biot, és kérdezz valami személyeset – ha például a másik fél képei között van egy, amin teniszezik, akkor kérdezd meg, hogy versenyszerűen játszik vagy csak hobbiból. Ilyen egyszerű!

Hagyod elúszni

Az emberek, akik a randiappokon vannak, közben élik a saját életüket, dolgoznak, és nem utolsó sorban valószínűleg rajtad kívül sokakkal másokkal is beszélgetnek.

Olvastad már?  Párválasztási nehézségek manapság

Éppen ezért a szakértők szerint nem érdemes túlságosan sokáig várni az első személyes találkozással, hiszen az applikáció csak az eszköz az ismerkedésre, de senki nem akar azon keresztül, hosszasan „randizgatni”.

Azt tanácsolják, hogy az első kontakttól számított egy héten belül érdemes megbeszélni a randit.

Nem baj, ha addig nem történik meg, de 7 napon belül legyen valami a naptáratokba írva, különben jó eséllyel később sem lesz.

Tartalékban tartasz embereket

Mindannyian hallottunk már sztorikról, ahol emberek összeakadnak a randiappon, de csak fél év múlva kezdenek beszélgetni, majd hatalmas szerelem lesz a dologból. A szakértők szerint azonban az ilyesmi ritka, és lássuk be, nem is túl fair talonban tartani valakit arra az esetre, ha másokkal nem jönne össze a dolog.

Ha komoly kapcsolatot keresel, akkor érdemes hatékonynak lenni: akivel összeakadtok, beszélgessetek, döntsétek el, hogy van-e esély számotokra, és ha úgy látjátok, hogy nincs, engedjétek el egymást.

A tartalékban tartott kontaktok attól is visszatarthatnak, hogy elköteleződj valaki mellett, hiszen hiába szép és jó minden, mindig azt érezheted, hogy van még néhány ismeretlen a listádon, akikkel talán még jobb is lehetne.