Az 5 legfontosabb kérdés, mielőtt házasságra adod a fejed

Az 5 legfontosabb kérdés, mielőtt házasságra adod a fejed

Címlap / Szerelem / Esküvő / Az 5 legfontosabb kérdés, mielőtt házasságra adod a fejed

Sokan nem gondolják, hogy életük egyik legszebb pillanatát el kellene rontaniuk földhözragadt kérdésekkel, pedig a rózsaszín köd felszállása után a tisztázatlan témák nemcsak néhány álmatlan éjszakáról gondoskodnak, hanem az életetek végéig tartó elköteleződést is alapjaiban rengethetik meg. Van, hogy a szégyenérzet akadályoz meg, esetleg a kapcsolatotok romantikáját érzed veszélyben egy nem oda való felvetéssel, vagy azt gondolod, nincs akkora jelentősége az adott témának, hogy ezen bármi múljon. Pedig egy stabil, holtomiglan-holtodiglan tartó házassághoz néhány kevésbé romantikus témakört is tisztázni kell.

Ha az alábbi kérdésekkel nem foglalkozol, mielőtt oltár elé kerültök, garantáltan foglalkoznod kell velük majd utána. Ne félj őszintének lenni, és tisztán látni – számos problémától kímélheted meg magad.

1. Akartok-e gyerekeket, és ha igen, hányat?

A nők többsége akkor érzi kiteljesedettnek az életét, ha a házasságkötés után gyermeket is szülhet. A férfiaknál sem lényegtelen kérdés a gyerekvállalás, de jóval megosztóbb az erősebbik nem hozzáállása ehhez a témához. 

Vajon csak azért vállal gyermeket, hogy a feleségét boldoggá tegye, vagy maga is szeretne jó apává válni, és részt fog-e venni a nevelésben?

Ráadásul a gyerek megszületése előtt még csak nem is sejtik az újdonsült párok, hogy a temérdek öröm és szépség mellett mennyi lemondással, nehézséggel jár az apróságok felnevelése, és egy család menedzselése.

Ez nemcsak megerősítheti, de szét is rombolhatja a házasságot, ha nincsenek meg a biztos alapok. Azt pedig remélhetőleg már senkinek nem kell ecsetelnünk, hogy egyetlen gyerek sem képes megmenteni egy szétesőben lévő házasságot, viszont egy amúgy is jól működő párkapcsolat esetén ez a legédesebb hab a tortán.

2. Hogyan ünnepeltek?

A családi és a vallási ünnepek sokat elmondanak arról, hogyan nevelkedtünk, milyen a viszonyunk a szüleinkkel, szeretünk-e velük lenni. Az is kiderülhet, hogy kinek milyen szerepe van a családban, illetve tisztelik-e egymást a családtagok. Az ünnepek kapcsán érdemes megbeszélni azt is, hogy a születendő gyermeket szeretnétek-e megkeresztelni, és vallásos nevelést szántok-e nekik. Ha ti nem egy vallásúak vagytok – még ha nem is jártok rendszeresen templomba –, fontos tisztázni, hogy a nagyobb ünnepeket hogyan tervezitek: pl. karácsonykor fontos-e valamelyikőtök számára, hogy elmenjen az éjféli misére, húsvétkor az ünnepi körmenetre, stb.

Az 5 legfontosabb kérdés, mielőtt házasságra adod a fejedKép forrása: olegparylyak.gmail.com/depositphotos.com

3. Mire mennyit költötök, és mire tesztek félre?

Pénzből sosincs elég – gondolnánk, pedig ez is csak nézőpont kérdése. Míg külön kasszán éltek, talán kevésbé derül ki, ki hogyan bánik a pénzzel, de a házasság egyik pillérét mégis az anyagiak jelentik, ezért nem mindegy, ki mire mennyit költ. Érdemes időben utánajárni, hogy vajon vannak-e anyagi céljaitok, és azok egy irányba mutatnak-e? Az sem utolsó szempont, hogy a közös célhoz van-e közös számlátok? A luxusautó vonzza, és a barátokkal való mindennapi szórakozás nélkül nem múlhat el nap, vagy egy kellemes séta is feltölti? Szereti-e, ha van a bankszámláján némi tartalék, vagy szerinte a pénznek, ahogy jött, mennie is kell?

4. Tudtok-e kettesben utazni?

Egy párkapcsolat legnagyobb próbatétele, ha kettesben elutaztok hosszabb időre.

Szerencsésebb, ha nem egy all inclusive tengerparti nyaralás után vonod le a következtetéseket, hanem egy olyan utazás után, ahol jobban egymásra vagytok utalva, és lehetőleg idegen környezetben, idegen nyelven kell boldogulnotok.

Ilyenkor óhatatlanul kiderül, van-e elég közös témátok, ugyanazok-e az igényeitek a szállást, ellátást illetően, ugyanazt szeretnétek-e látni az utazás alatt, vagy képesek vagytok-e kompromisszumokra az élményszerzést illetően, illetve mennyire számíthattok egymásra a kalandosabb időszakokban.

5. Kell-e beszélni a szexről?

A szex jobbára az a műfaj, amit inkább csinálni szeretünk, mint beszélni róla. Előfordulhat azonban, hogy mégsem elég jó, vagy csak hiba kerül a rendszerbe, és ami eddig jól működött, az már nem okoz olyan élvezetet. Ilyenkor kulcsfontosságú, hogy tudjatok beszélni róla, el tudjátok mondani, kinek mi hiányzik, mit szeretne másképp, és megtaláljátok a közös nevezőt.

Képek forrása: 

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!