A legfinomabb zöldségétel: rántott kelkáposzta sajtmártással

A legfinomabb zöldségétel: rántott kelkáposzta sajtmártással

Címlap / Életmód / Receptek / A legfinomabb zöldségétel: rántott kelkáposzta sajtmártással

A rántott kelkáposzta sajtmártással egészségesen zöld, könnyen emészthető, panírozott étel. Sajtszósz helyett adhatsz mellé salátát is.

Hozzávalók (4 személyre):

  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 2,5 dl víz
  • 2 teáskanál ételízesítő
  • 2,5 dl tej
  • 10 dkg sajt
  • 1 kis fej kelkáposzta
  • 4 egész tojás
  • 6 dkg liszt
  • 8 evőkanál zsemlemorzsa
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • ½ csomó snidling

Elkészítés:

Sajtmártás:

Hevítsd fel a vajat, és a liszt hozzákeverésével készíts belőle aranybarna rántást. Add hozzá a vizet, az ételízesítőt, a tejet, és 5 percig hagyd közepes lángon főni.

Közben reszeld le a sajtot, majd tedd bele a mártásba, végül ízesítsd sóval és borssal. Zárd el alatta a lángot, tegyél rá fedőt, és tartsd melegen.

Rántott kel:

A kelkáposztát mosd meg, majd vágd nyolc részre. Lobogó vízben blansírozd 2 percig, majd öntsd le róla a vizet. A tojást verd fel villával. A kelkáposzta-darabokat forgasd meg lisztben, tojásban és zsemlemorzsában.

Hevítsd fel az olajat, és süsd a bepanírozott kelkáposzta mindkét odalát aranybarnára. A snidlinget aprítsd fel. A rántott kelkáposztát tedd tányérokra, szórj rájuk snidlinget, és tegyél melléjük sajtmártást. 

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!