A rántott kelkáposzta sajtmártással egészségesen zöld, könnyen emészthető, panírozott étel. Sajtszósz helyett adhatsz mellé salátát is.
Hozzávalók (4 személyre):
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál liszt
- 2,5 dl víz
- 2 teáskanál ételízesítő
- 2,5 dl tej
- 10 dkg sajt
- 1 kis fej kelkáposzta
- 4 egész tojás
- 6 dkg liszt
- 8 evőkanál zsemlemorzsa
- 4 evőkanál olívaolaj
- ½ csomó snidling
Elkészítés:
Sajtmártás:
Hevítsd fel a vajat, és a liszt hozzákeverésével készíts belőle aranybarna rántást. Add hozzá a vizet, az ételízesítőt, a tejet, és 5 percig hagyd közepes lángon főni.
Közben reszeld le a sajtot, majd tedd bele a mártásba, végül ízesítsd sóval és borssal. Zárd el alatta a lángot, tegyél rá fedőt, és tartsd melegen.
Rántott kel:
A kelkáposztát mosd meg, majd vágd nyolc részre. Lobogó vízben blansírozd 2 percig, majd öntsd le róla a vizet. A tojást verd fel villával. A kelkáposzta-darabokat forgasd meg lisztben, tojásban és zsemlemorzsában.
Hevítsd fel az olajat, és süsd a bepanírozott kelkáposzta mindkét odalát aranybarnára. A snidlinget aprítsd fel. A rántott kelkáposztát tedd tányérokra, szórj rájuk snidlinget, és tegyél melléjük sajtmártást.