A legfinomabb fahéjas szilvaleves receptje

A legfinomabb fahéjas szilvaleves receptje

Címlap / Életmód / Receptek / A legfinomabb fahéjas szilvaleves receptje

Friss szilvából vagy szilvakompótból is elkészítheted ezt az illatos gyümölcslevest. A fahéjtól, szerecsendiótól és szegfűszegtől izgalmas leves alig pár perc alatt elkészül. Melegen és hidegen is fogyaszthatod. Pürésítve akár poharas desszert is válhat belőle.

Hozzávalók

1 kg érett, kimagozott szilva,
1/2 liter vörösbor,
1 tk őrölt fahéj,
1/2 tk őrölt szerecsendió,
1/2 tk őrölt szegfűszeg,  
6-8 csapott ek cukor,
egy citrom reszelt héja.
  Elkészítés

A szilvát öntsd fel a borral, és adj még hozzá annyi vizet, hogy éppen ellepje a gyümölcsöt. Add hozzá a cukrot és a fűszereket is, majd fél órán át főzd lassú tűzön, ezután botmixerrel krémesítsd. Tálaláskor tejföllel kevert tejszínnel díszítheted, ha szeretnéd a látványt is fokozni.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!