Friss szilvából vagy szilvakompótból is elkészítheted ezt az illatos gyümölcslevest. A fahéjtól, szerecsendiótól és szegfűszegtől izgalmas leves alig pár perc alatt elkészül. Melegen és hidegen is fogyaszthatod. Pürésítve akár poharas desszert is válhat belőle.
Hozzávalók
1 kg érett, kimagozott szilva,
1/2 liter vörösbor,
1 tk őrölt fahéj,
1/2 tk őrölt szerecsendió,
1/2 tk őrölt szegfűszeg,
6-8 csapott ek cukor,
egy citrom reszelt héja.
Elkészítés
A szilvát öntsd fel a borral, és adj még hozzá annyi vizet, hogy éppen ellepje a gyümölcsöt. Add hozzá a cukrot és a fűszereket is, majd fél órán át főzd lassú tűzön, ezután botmixerrel krémesítsd. Tálaláskor tejföllel kevert tejszínnel díszítheted, ha szeretnéd a látványt is fokozni.