Ha egészségesen, kiegyensúlyozottan szeretnénk étkezni, fontos, hogy az apróbb részletekre is odafigyeljünk. Ilyen például az, hogy ne csak azt döntsük el megfontoltan, hogy milyen ételek kerülnek a tányérunkra, hanem az elkészítésükre is ügyeljünk. Ebben pedig hatalmas szerepet tölthet be az is, ha túllépünk a klasszikus napraforgó étolajon, és mindig tudatosan megválogatjuk, hogy milyen olajokkal sütünk-főzünk a mindennapokban.
VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?
2/5 Avokádóolaj
Az avokádóolaj nem más, mint az avokádó gyümölcséből kivont olaj. Világoszöld színű, mint maga a gyümölcs. Egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavakat is tartalmaz, így képes csökkenteni az LDL, vagyis a „rossz” koleszterin szintjét, ami kedvez a szívünk egészségének. De van benne E-vitamin is, amelynek köszönhetően segít megőrizni az ereink és a bőrünk egészségét.
Hogyan használd? Az olívaolajhoz hasonlóan az avokádóolajnak is gyümölcsös, diós íze van, azonban lényegesen magasabb a füstpontja, így kiváló választás, ha magas hőmérsékleten szeretnél sütni vagy pörkölni valamit. De használhatod pároláshoz, salátaöntetként vagy mártogatósokba is keverheted.