Életmód / Család

Ez a 10 legegészségesebb kutyafajta: hosszú ideig boldogítják a gazdit

Ausztrál juhászkutya

Mivel ez a kutyafajta korábban a földművelők mellett, farmokon dolgozott, hozzászokott az aktív életvitelhez.

Igénylik az állandó pörgést, futkározást és játékokat, ez a fajta energikus hozzáállás pedig biztosítja azt, hogy sokáig egészségesek maradjanak.

Kisebb problémák jelentkezhetnek náluk (felfázás, meghűlés), de az élettartamuk igazán hosszú, hiszen 12-15 évig is elélhetnek!

 

Beagle

Kicsi a bors, de erős – ez a mondás szuperül jellemzi a beagle kutyákat.

Szeretik a vadászatot, a játékokat, a mentálisan stimuláló foglalkozásokat, ráadásul remekül feltalálják magukat bármilyen élethelyzetben.

Nagyon hűségesek, ragaszkodóak, és ha ezt a fajtát választod, 10-15 évig biztosan veled lesz kis kedvenced!

 

Bichon frisé

Ez a kutyafajta hatalmas népszerűségnek örvend az emberek körében, ami nem csoda, hiszen nem csak rendkívül cuki, de ráadásul hipoallergén is, így azoknak is ajánlják, akik egyébként allergiásak a kutyaszőrre.

Nagyon szeret sok időt tölteni a gazdájával, és mindenkivel szemben barátságos, ráadásul a társaságát hosszú ideig élvezheted, hiszen 12-15 évet él!

 

Border Collie

Ez a kutyafajta örök gyerek marad, aki folyton igényli majd a játékokat és a futkározást, még idősebb korában is.

Ha megfelelően foglalkozol vele, figyelsz az étkezésére, és teszel azért, hogy folyton lekösse magát valamivel, 12 évig biztosan melletted marad, de az ő esetükben még a 17 év sem elképzelhetetlen!

 

Csivava

A világ egyik legkisebb kutyafajtája nem szereti a hosszú sétákat, apró méretéből kifolyólag inkább a rövidebb távokat részesíti előnyben.

Azonban ettől még nem kell megijedned, hiszen nem éppen aktív életvitele ellenére nagyon hosszú élettartammal rendelkezik! 18, sőt, akár 20 éves korukig is elélnek!

 

Még 5 hosszú életű kutyafajta a következő oldalon! Lapozz ide kattintva >>

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást