Lecsó, ahogy a legfinomabb

Lecsó, ahogy a legfinomabb

Címlap / Életmód / Receptek / Lecsó, ahogy a legfinomabb

A nyár a legjobb időszak a lecsókészítésre. Ilyenkor kaphatók a legédesebb paradicsomok, roppanós paprikák, zsenge padlizsánok és lédús hagymák…

Hozzávalók

– 4 paradicsom
– 3 evőkanál olívaolaj
– 1 nagy hagyma, apróra vágva
– 1 piros paprika, kockára vágva
– 1 sárga paprika, kockára vágva
– 1 padlizsán, kockára vágva
– 1 evőkanál paradicsompüré
– 1 / 2 evőkanál apróra vágott friss kakukkfű
– 2 evőkanál friss bazsalikom levél, szakított
– 2 gerezd fokhagyma, zúzott

Elkészítése:

1. Mossuk meg a paradicsomokat és tegyük egy tál forró vízbe 20 másodpercre. Húzzuk le a bőrét a paradicsomoknak.
2. Vágjuk a paradicsom húsát kockákra.
3. Egy nagy serpenyőben melegítsük fel az olajat közepes lángon, és adjuk hozzá a hagymát. Dinszteljük 2-3 percig, majd adjuk hozzá a kockára vágott paprikát, és főzzük további 5 percig.
4. Tegyük át a hagymát és a paprika egy tányérra és tegyük félre.
5. Hámozzuk meg a padlizsánt, vágjuk kockákra és tegyük a serpenyőbe. Főzzük közepes lángon 5-6 percig. Öntsük vissza a hagymát és a paprikát.
6. Keverjük hozzá a paradicsompürét. Adjuk hozzá a kakukkfüvet és a fokhagymát. Csökkentsük a hőt, fedjük le és főzzük 15 percig, alkalmanként megkeverve. Keverjük hozzá a bazsalikomot.
7. Tálaljuk melegen. Fogyasszuk önmagában vagy sült hús/hal mellé. Rizzsel is nagyon finom!

Bien tipp: Főzzünk meg három kisebb burgonyát, hámozzuk meg és vágjuk kockákra, majd keverjük a lecsóhoz a paradicsompürével együtt. Így sokak szerint finomabb, és mindenképp laktatóbb.

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!