Lazac citrommal, kapribogyóval és rozmaringgal

Lazac citrommal, kapribogyóval és rozmaringgal

Címlap / Életmód / Receptek / Lazac citrommal, kapribogyóval és rozmaringgal

Egy kíváló halétel, fűszeres és laktató diétás finomság.

Hozzávalók 4 személyre
– 4 nyers lazac filé
– 5 evőkanál extra-szűz oliva olaj
– fél teáskanál só
– fél teáskanál frissen őrölt bors
– 1 evőkanál frissen vágott rozmaring levél
– 8 szelet citrom (2 citrom)
– 1 citrom leve
– 1 csésze fehér bor
– 4 teáskanál kapribogyó
– 4 darab aluminium fólia

Elkészítés
Kenjük be a lazacok mindkét oldalát olivaolajjal és a fűszerekkel: só, bors és rozmaring. Mind a négy darab lazacfilét helyezzük egy aluminium fóliára.
A filékre tegyünk 2-2 szelet citromot, locsoljuk meg 1-1 evőkanál citromlével, 2 evőkanál borral és egy kiskanál kapribogyóval.
Csomagoljuk be a lazacokat a fóliába, majd tegyük be a sütőbe közepes-magas fokozatra. 10 perc sütés után vegyük ki és fóliával tálaljuk.
Bien tipp:
Tálalhatjuk natúr vajas burgonyával vagy a fogyókúrázók számára egy könnyű salátával. Jó étvágyat kívánunk!

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!