Ha éltél már kis lakásban, te is tudod, hogy a szűkös terek mennyire sok kihívás elé tudnak állítani, és nincs még egy hely, amire ez igazabb lenne, mint a konyha. Ha aprócska a konyhád, komoly rendszerezést igényelhet, hogy mindennek helyet találj, de szerencsére ez még akkor sem lehetetlen, ha a rendszeres főzés is a mindennapi rutinod része.
1/5 Tervezd meg előre a bevásárlást és az étkezéseidet
Egy kis konyhában a legtöbb helyet azzal nyerheted, ha pontosan azok az alapanyagokat vásárolod meg és tartod ott, amiket rövid időn belül felhasználsz. Lehetőség szerint már a hét elején tervezd meg, hogy mit fogsz enni a hét további részében, és céltudatosan, bevásárló lista alapján vásárolj.
Ha megvan minden, a következő lépés az ésszerű pakolás: a hűtőbe csak azok az élelmiszerek kerüljenek, amiknek tényleg ott a helye, a tartós konzerveket és a gyümölcsöket, zöldségeket helyezd a kamrába vagy a pincébe.
Az sem mindegy, hogy mennyit főzöl: kalkulálj azzal is, hogy mi az a mennyiség, ami biztosan el fog fogyni, vagy el tudod tárolni a hűtőben, esetleg lefagyasztod. Inkább főzz minden nap vagy hetente többször, de ne hagyd, hogy hely hiányában megromoljanak az ételek.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!