Tervezd meg előre a bevásárlást és az étkezéseidet

Egy kis konyhában a legtöbb helyet azzal nyerheted, ha pontosan azok az alapanyagokat vásárolod meg és tartod ott, amiket rövid időn belül felhasználsz. Lehetőség szerint már a hét elején tervezd meg, hogy mit fogsz enni a hét további részében, és céltudatosan, bevásárló lista alapján vásárolj.
Ha megvan minden, a következő lépés az ésszerű pakolás: a hűtőbe csak azok az élelmiszerek kerüljenek, amiknek tényleg ott a helye, a tartós konzerveket és a gyümölcsöket, zöldségeket helyezd a kamrába vagy a pincébe.
Az sem mindegy, hogy mennyit főzöl: kalkulálj azzal is, hogy mi az a mennyiség, ami biztosan el fog fogyni, vagy el tudod tárolni a hűtőben, esetleg lefagyasztod. Inkább főzz minden nap vagy hetente többször, de ne hagyd, hogy hely hiányában megromoljanak az ételek.
Ha megvan minden, a következő lépés az ésszerű pakolás: a hűtőbe csak azok az élelmiszerek kerüljenek, amiknek tényleg ott a helye, a tartós konzerveket és a gyümölcsöket, zöldségeket helyezd a kamrába vagy a pincébe.
Az sem mindegy, hogy mennyit főzöl: kalkulálj azzal is, hogy mi az a mennyiség, ami biztosan el fog fogyni, vagy el tudod tárolni a hűtőben, esetleg lefagyasztod. Inkább főzz minden nap vagy hetente többször, de ne hagyd, hogy hely hiányában megromoljanak az ételek.
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!