Lakberendezési ötletek – használjunk tükröket

Lakberendezési ötletek – használjunk tükröket

Címlap / Otthon / Dekor / Lakberendezési ötletek – használjunk tükröket

A tükrök adnak egy kis „pluszt”, ha lakberendezési tárgyként használjuk őket. Fényt csempésznek a helyiségbe, és azt az érzést keltik, hogy tágasabb a szoba.

Már a 16. századi Velencében széles körben gyártották, és használták őket, és azóta is mindenféle méretű, alakú, bekeretezett, és keret nélküli formában kapható tükröket vásárolhatunk, elég csak elmennünk a legközelebbi lakberendezési áruházba.

És most következzenek a lakberendezési ötletek, hogy miképpen használjuk a tükröt mint lakberendezési tárgyat, ha úgy döntünk, hogy mi leszünk a lakásunk lakberendezői.

1. Tegyél egy tükröt a szoba egyik falára, majd a mellette levőre egy festmény, vagy más érdekes dísztárgy kerüljön úgy, hogy annak tükörképe megjelenjen, ezzel a tágasság, nagyobb tér érzetét kelted.

2. Ha a lakásod egyik szobája kissé sötét még nappal is, világosíthat rajta egy az ablakhoz közel elhelyezett dekoratív tükör.

3. Ha a mélység illúzióját akarod, hogy sugározza a szoba, fesd az egyik falát egy sötét, a többi fallal erősen kontrasztban lévő színre, majd erre a sötét színű falra tedd fel a dekoratív elemnek szánt tükröt. A várt hatás nem marad el.

4. A lakberendezés a lakás bejáratánál kezdődik. Akassz egy bekeretezett tükröt az előtérbe, esetleg tegyél fölé vagy alá egy virágfüzért, melyek így együtt amellett, hogy fényt és vidám hangulatot sugároznak, alkalmat adnak arra is, hogy elvégezd az utolsó simításokat sminkeden, öltözékeden, még indulás előtt.

5. Ha az ebédlő nem elég tágas, tegyél egy dísztükröt az egyik falra. Nem csak nagyobbnak, de világosabbnak is fog tűnni a helység, kellemesebb lesz itt elkölteni a családi ebédet, vagy vacsorát.

Keress többféle méretű és formájú tükröket, melyekből különböző alakzatokat formálhatsz, és ezeket így felteheted a falra. Ha vállalkozóbb kedvű lakberendező vagy, vegyél egy nagy tükröt, törd össze, majd a darabokat különböző formákba rakva felragaszthatod a falra mozaikszerűen. Minden a fantáziádon múlik.

Tehetsz tükröket a könyves szekrényekbe is, hogy növeld a mélység érzetet.

A tükrök használata lakberendezési tárgyként igen elterjedt, hiszen megannyi módon beépíthetjük lakásunkba. Azért figyeljünk oda, mert nem minden esetben előnyös a használatuk. Ne tegyünk le úgy tükröt, hogy az valami nem túl vonzó dolog tükörképe jelenjen meg mikor ránézünk.

Figyeljünk oda, hogy a tükör ne legyen olyan helyen, ahol túl sok napfényt ver vissza, így kellemetlen csillogást okozva a helyiségbe belépő szemének.

Bármilyen költségvetéssel is rendelkezünk, a tükrök használata lakberendezési tárgyként mindig az opciók között lesz. Tükröket vásárolhatunk bolhapiacon, lakberendezési áruházakban és az interneten is, különböző árban, attól függően, hogy mekkorát, milyen minőségűt, díszesebbet vagy egyszerűbbet szeretnénk. Tehát, ha valami újat szeretnénk kipróbálni, ez egy nagyszerű választás lehet. Engedjük szabadjára a fantáziánkat!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást