Lábápolási tippek a szandálszezonra, amit minden nőnek tudnia kell

Lábápolási tippek a szandálszezonra, amit minden nőnek tudnia kell

Címlap / Stílus / Test / Lábápolási tippek a szandálszezonra, amit minden nőnek tudnia kell

Nyáron különösen fontos, hogy szép legyen a lábfejünk, hiszen a szandálok a legkisebb hibákat is megmutatják. Lássuk, hogy milyen egyszerű módszereket alkalmazhatunk a szép talp, és lábkörmök érdekében!

Lábfürdő

Fontos, hogy minden lábápolási tevékenységünket egy kiadós, legalább fél órás lábfürdővel kezdjük.

A kellemesen meleg vízbe tehetünk fürdősót vagy olajat, esetleg gyógynövényeket, hogy még jobb hatást érjünk el.

Kellemetlen lábszag esetén a levendula hatékony, bármiféle gyulladás ellen pedig a kamilla ajánlott.

Olajozás

Akár a mindennapos fürdővízbe is tehetünk néhány csepp olajat, hogy megakadályozzuk a bőrkeményedéseket és bőrünk kiszáradását.

A lábfürdőbe is tehetjük ezeket, és nem csupán a lábápolási procedúra előtt, hanem akár naponta is. Olajként használhatunk hagyományos napraforgó olajat, vagy olívából készül termékeket is.

Bőreltávolítás

A sarkak és a talp megkeményedett bőrrétegeit érdemes rendszeresen eltávolítani, mert a lábunk csak így lehet igazán szép. Fontos, hogy az áztatás után kenjük be a lábunkat bőrpuhító krémmel és masszírozzuk be alaposan.

Ha néhány kemény részeknek ez a krémezés nem elég, akkor reszeljük át alaposan, de óvatosan sarokreszelővel is.

Habkő

A habkő nélkülözhetetlen eszközünk lehet a lábápolásban. Eltávolítja a kisebb bőrkeményedéseket, visszaadja a talpnak az egészséges rózsaszín árnyalatát.

Ha sarokreszelőt használunk, akkor utána kifejezetten ajánlott a habkő használata, mivel finommá és egyenletessé teszi a lereszelt bőrt.

Repedezett sarkak

Ha annyira repedezett a sarkunk bőre, hogy a hagyományos reszelési módszer nem segít, akkor a lábápolást kezdjük meg már előző este.

Fürdés után a felpuhult bőrre kenjünk vastagon körömvirág krémet.

Tegyünk többet annál, amennyit a sarkunk be tud szívni, de húzzunk rá éjszakára egy vastag zoknit.

Másnapra lényegesen puhább és kezelhetőbb lesz a bőrünk!

Ecet a körömgomba ellen

A körömgomba sok ember életét keseríti meg. A köröm megvastagodik, besárgul és elválik a bőrtől.

Azon túl, hogy nem szép látvány, sajnos a kezeletlen körömgomba tovább terjed más ujjak körmeire is, így a probléma egyre nagyobb lesz.

Kezdődő gombásodásnál próbáljuk ki az ecetet: 20%-os ecetet keverjünk a lábvízbe, majd szárazra törlés után az ecettel ecseteljük a körmünket.

Étrenddel a gombák ellen

Az étrend nagyon fontos elem a körömgombával folytatott harcban. A legegyszerűbb ilyenkor, ha a candida étrendet követjük, mivel ez segít szervezetünknek megszabadulni a gombáktól.

Kizárólag a szigorúan értelmezett candida diéta megfelelő, viszont ennek alkalmazása nagyon hatékony. A körömgomba terjedése megáll, a köröm pedig egyszerűen lenő, és a helyén egészséges köröm marad.

Kép forrása: Candida gomba

Körömágy

A lábunkon ugyanolyan fontos a körömágy ápolása, mint a kezeken. Az ezekre érvényes szabályok is hasonlóak: ne vágjuk le a felesleges bőrt, inkább finoman toljuk vissza a körömágyhoz.

Ne használjunk fém eszközt erre a célra, inkább válasszunk olyat, ami fából vagy műanyagból készült. Körmünk meg fogja hálálni a törődést!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást