Család / Dekor / Életmód / Otthon

4 dekoratív kutya részleg a lakásban

4 dekoratív kutya részleg a lakásban

Amikor anno hazahoztuk a kiskutyánkat, megállapodtunk benne, hogy a házba bejöhet, de a szobába nem. Rövid időn belül úgy alakult, hogy kiegyeztünk abban, a szobába bejöhet, de az ágyba természetesen nem. Ezek után talán mondanom sem kell, hogy záros időn belül oda telepedett le, ahová csak akart. Ezen a téren alighanem megbuktunk gazdiként, de ennyi engedményt tettünk magunknak. Legalább azt elmondhatom mentségünkre, hogy éjszaka mindenki a helyén alszik: mi az ágyban, a kutyánk pedig az ágy mellett. Ennél azonban jóval kreatívabban is megoldhatod a kedvenced fekhelyének elhelyezését, vagy éppen kialakítását!

Külön hely a mosókonyhában

A mosókonyha a legtöbb házban elszeparáltabb területen kap helyet, érthető okokból. Elegendő tér esetén jó ötlet úgy kialakítani, hogy az udvarról, kertből érkezve lehetőség legyen egy gyors tisztálkodásra, lepakolásra, és bizony itt akár a nagyobb testű kutyák is lakhatnak. Nem minden kutya szeret a lakásban éjszakázni, de sokan vannak, akik szívesen töltik a hidegebb napokat odabenn. Ha te is szeretnéd a kutyádat biztonságos, zárható helyen tartani, de nem szívesen engednéd be a nappalidba, akkor remek alternatíva lehet számodra egy ilyen megoldás. A mosókonyhát könnyű takarítani, tisztán tartani, ráadásul gyakran a szárítógépnek köszönhetően még némi extra meleg is jut a helyiségbe.

 

Beépített szekrényben

Nem csupán a mosókonyha, az előszoba is alkalmas lehet arra, hogy helyet szorítsatok a család kedvencének. Erre a célra természetesen kitehettek egy kutyafekhelyet, de ha spórolnotok kell a négyzetméterekkel, akkor érdemes meggondolni a beépített lehetőségeket. Ha a cipőknek és a táskáknak tudtok másutt helyet szorítani, akkor kellemes és esztétikus lakosztályt alakíthattok ki a kutyátoknak. Jó lehetőség lehet ez akkor, ha a kutyátok sokat van a szabadban, hiszen így csak akkor kell a szekrényajtót nyitva hagynotok, amikor estére beengeditek. Persze más alternatíva is lehetséges, hiszen kutyaajtóra cserélhetitek a klasszikus változatot, így nem kell kerülgetni a térbe óhatatlanul is belógó ajtót.

 

Lépcsősor alatt

A lépcsősor alatti terület a legtöbb otthonban teljes egészében kihasználatlan, pedig csodálatos lehetőségeket rejteget. Sokan itt alakítják ki az otthoni irodájukat, ami egyre égetőbb kérdéssé válik a munkahelyek átalakulása miatt. A lépcső alatti terület remek tároló is lehet: zárt formájában beépített szekrény, nyitott változatban pedig polcrendszer épülhet ide. Ha pedig a kutyátoknak keresnétek fekhelyet, keresve sem találnátok jobbat: akár komplett kennelt is kialakíthattok ezen a részen, de egy kisebb beugró (akár ajtó nélkül) ugyancsak tökéletes megoldás.

 

Egy aprócska beugróban

A legtöbb otthonban akad egy olyan hely, ami túl kicsi ahhoz, hogy komolyabb terveket szövögessünk vele, viszont túl nagy ahhoz, hogy teljesen kihasználatlan maradjon. Az ilyen beugrókban helyet lehet szorítani a kisebb tárolóknak, esetleg fogasoknak, vagy valamilyen méretre szabott bútornak, polcnak, esetleg olvasósaroknak. Ha viszont éppen a kutyusotoknak kerestek lakosztályt, vétek lenne kihagyni ezt a lehetőséget. Természetesen az eb méretétől is függ, mekkora alapterületre van szükségetek, de néhány kiegészítővel nagyon otthonossá, a lakás szerves részévé varázsolhatjátok ezt a területet.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást