Kert és terasz / Otthon

9 kültéri dizájn megoldás, amivel zen hangulatot teremthetsz

9 kültéri dizájn megoldás, amivel zen hangulatot teremthetsz

Csinálj vertikális kertet!

A természetközeliség mindig megnyugtatja az embert, de ha nincs túl sok helyed, akkor nehéz lehet a ház vagy lakás köré igazi kertet varázsolni.

Ezt a problémát megoldhatod a különleges vertikális kertekkel, amelyekhez nincs szükséged nagy helyre, mégis jól mutatnak.

 

Töltsd fel boldog színekkel!

A cél az, hogy a saját zen teredben boldog és kiegyensúlyozott legyél, ezért nagyon fontos, hogy vidám, napsütéses színeket használj az ugyan divatos, de borús sötétek helyett.

Az is megoldás lehet, ha semleges színnel dolgozol, és a kiegészítők lesznek színesek és vidámak.

 

Legyen olyan érzésed, mintha a lakásban lennél!

Ha beltéri hangulatot akarsz teremteni a lakásban, ahhoz nagyon sok pihe-puha kiegészítő és egy-két kényelmes ülőalkalmatosság kell.

Az igazán zen terület az, ahol tudsz relaxálni, ehhez pedig elengedhetetlen a benti kényelem – egy kemény, kényelmetlen kinti bútor nem segít sokat a helyzeten.

 

Legyél következetes!

Érdemes az ilyen kinti tereket úgy kezelni, mintha a belső terek meghosszabbításai lennének, és dizájnban is követni a lakás stílusát.

Egy kis színt vihetsz bele, vagy még letisztultabbá teheted a benti helyzethez képest, ezt a ház külső stílusjegyei határozhatják meg.

 

Nyugodtan szerezz be használt cuccokat!

A használtpiacok tele vannak stílusosabbnál stílusosabb darabokkal, és mivel ezek a berendezési tárgyak úgyis kültéren lesznek, nem is baj, ha nem tökéletes az állaguk – az időjárás nálad is próbára fogja tenni őket.

Nyugodtan válassz használt berendezési tárgyakat a ház köré!

 

Ne felejtsd el az asztalt!

Mindig legyen egy olyan hely a ház körül, ahová ki lehet ülni enni, és ahol grillezni is lehet – az a legjobb, ha ez stílusban tényleg a nappali meghosszabbítása, ezért az emberek önkéntelenül is vonzódnak felé, ki akarnak ülni.

Az étkezés nagyon fontos szociális program, és az is jólesik az embernek, ha van hová kiülni reggelizni a nyári napokon.

 

Használd ki a helyet!

Nem kell aggódnod, ha nincs óriási erkélyed vagy tornácod, a nagyon kicsi helyeket is lehet hatékonyan kihasználni.

A hangulat ilyenkor akkor a legjobb, ha nem zsúfolsz tele mindent, hanem hagyod, hogy egy kicsit minimál hangulatú maradjon a terület.

 

Használd a textúrákat!

Nyugodtan hozhatsz szőnyeget, takarót, plédeket, párnákat a külső helyekre is, és itt is lehet különböző textúrákat keverni egymással.

A szőrös párnáról kinn sem kell lemondanod, és a pihe-puha szőnyeg is jó választás lehet, feltéve, ha lehet kültérre is használni.

Ezeknek nézz utána, mielőtt valamit kiviszel, vagy csak olyat vigyél, ami könnyen mozdítható, ha elromlana az idő.

 

Vegyél okosan székeket!

Beltéren az embernek van helye arra, hogy az ebédlőhöz ebédlős székeket, a nappalihoz pedig kényelmes puffokat vegyen.

Kültéren ez kicsit nehezebb, és érdemes multifunkciós termékeket választani, amelyek jók az evéshez de a pihenéshez is.

Ezek jellemzően drágábbak lehetnek, mint a hagyományos megoldások, de legalább csak egy kell belőlük a kettő helyett.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást