A külsőd lebuktat: ezek utalnak arra, hogy egészségtelenül eszel

A külsőd lebuktat: ezek utalnak arra, hogy egészségtelenül eszel

Címlap / Életmód / Egészség / A külsőd lebuktat: ezek utalnak arra, hogy egészségtelenül eszel

Problémás bőr

Kamaszként gyakorlatilag senki sem ússza meg a különféle bőrproblémákat, alig akad olyan, aki gyerekként éppolyan porcelánbőrű, mint felnőttként. Ez persze részben genetika kérdése, de rengeteget számít az életmód, azon belül is az étkezés.

Ha felnőtt korodban is zsíros bőr, mitesszerek és pattanások kínoznak, akkor jó eséllyel ideje alaposan átgondolnod az étkezési szokásaidat.

A túl sok zsíros, olajos étel mellett sok mindenkinél okoznak problémákat a tejtermékek és a pékáruk, a glutént tartalmazó élelmiszerek.

Ha nem eszel elég tisztán, túl sok feldolgozott ételt fogyasztasz, annak nem csak pluszkiló lesz az eredménye: a bőrödön is tükröződik az étkezésed minősége.

Túlságosan száraz a bőröd

A száraz bőr lehet szezonális probléma, vagy valamilyen mellékhatás, pl. ha túl sok forró fürdőt veszel, vagy túl forró vízben zuhanyozol, akkor könnyen berepedezhet tested kültakarója.

Azonban ennél jóval gyakoribb, hogy helytelen étkezési szokások állnak a háttérben.

A folyadékpótlás ugyanis nem csak abból áll, hogy elegendő vizet iszol, hanem abból is, hogy megfelelő minőségű ételeket fogyasztasz.

Nem véletlen, hogy a napi folyadékfogyasztásba beleszámít a leves, vagy éppen a gyümölcsök és zöldségek létartalma – ezek ugyanúgy hidratálják a szervezetedet, mint a víz. Persze csak akkor, ha rendszeresen a tányérodra kerülnek, és nem fogyasztasz egész nap készételeket.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást