Különleges szépségű, ritka kutyafajták: Te hányat ismersz belőlük?

Különleges szépségű, ritka kutyafajták: Te hányat ismersz belőlük?

Címlap / Életmód / Család / Különleges szépségű, ritka kutyafajták: Te hányat ismersz belőlük?

Svéd juhászkutya

Juhászkutyák terén sokszínűbb a választék, mint hinnéd! Itt van például ez a svéd származású, rendkívül atletikus kutya, akinek külseje ikonikus, és egyúttal rendkívül jópofa is. Nagyon szófogadó eb ez, aki mindig hallgat a gazdájára, és emiatt rendkívül jól tanítható is.

Hiába kicsi, nagyon bátor, és hozzá van szokva az irányításhoz is, hiszen korábban terelésre használták. Lakásban nem igazán tartható, kezdő gazdiknak pedig nem ajánlják; inkább olyanoknak, akiknek van tapasztalatuk a kutyák nevelésében. Az egyedüllétet nem szereti, de gyerekekkel jól kijön!

Bedlington terrier

Leginkább göndör szőréről és világos színéről ismert ez a fajta, ráadásul nagyon hasonlít egy kis bárányra is. Azonban sokkal atletikusabb, mint amilyennek első ránézésre tűnik, hiszen korábban versenyekre is bátran nevezték őket. Emiatt igényli a gyakori mozgást, játékot, sportot, így lakásban csak akkor tartható, ha megkapja mellette a kellő sétát is.

Rendkívül családbarát, imádja a gyerekeket, sőt, még az idegenekkel is barátságos, így házőrző kutyának nem a legjobb választás.

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást