Életmód / Család

Különleges szépségű ritka kutyafajták: Felismered őket?

Svéd juhászkutya

Juhászkutyák terén sokszínűbb a választék, mint hinnéd! Itt van például ez a svéd származású, rendkívül atletikus kutya, akinek külseje ikonikus, és egyúttal rendkívül jópofa is. Nagyon szófogadó eb ez, aki mindig hallgat a gazdájára, és emiatt rendkívül jól tanítható is.

Hiába kicsi, nagyon bátor, és hozzá van szokva az irányításhoz is, hiszen korábban terelésre használták. Lakásban nem igazán tartható, kezdő gazdiknak pedig nem ajánlják; inkább olyanoknak, akiknek van tapasztalatuk a kutyák nevelésében. Az egyedüllétet nem szereti, de gyerekekkel jól kijön!

Bedlington terrier

Leginkább göndör szőréről és világos színéről ismert ez a fajta, ráadásul nagyon hasonlít egy kis bárányra is. Azonban sokkal atletikusabb, mint amilyennek első ránézésre tűnik, hiszen korábban versenyekre is bátran nevezték őket. Emiatt igényli a gyakori mozgást, játékot, sportot, így lakásban csak akkor tartható, ha megkapja mellette a kellő sétát is.

Rendkívül családbarát, imádja a gyerekeket, sőt, még az idegenekkel is barátságos, így házőrző kutyának nem a legjobb választás.

Louisiana Catahoula Leopárdkutya

Az Amerikai Egyesült Államok első kutyafajtájaként is számon tartják a leopárdkutyát, akit korábban vadászatokra vittek magukkal az emberek. Ez a különleges, feltűnő fajta szépségével azonnal elrabolja mindenki szívét, engedelmes személyisége pedig hab a tortán.

Olvastad már?  Kipakolnak a szülésznők: agyament sztorik a szülőszobából

Házőrzőnek sem utolsó, hiszen rendkívül védelmező, családját például baj esetén biztos, hogy megvédi. Igényli viszont a rengeteg mozgást és játékot, így lakásban nem túl jó ötlet tartani.

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2