A cukkini az egyik legjellegzetesebb nyári zöldségünk, ráadásul igazán könnyű bőséges hozamot elérni vele akkor is, ha magaságyásban, vagy a kiskertedben termeszted. Régen csak rántva fogyasztottuk a cukkinit, később készítettem belőle töltött cukkinit is, utóbbit már rendszeresen vegán változatban. De milyen fogások készülhetnek még ebből a mennyei alapanyagból?
2/6 Tejszínes tészta cukkinivel
Ehhez a finomsághoz reszeld le a cukkinit nagylyukú reszelőn, lehetőleg próbáld úgy, hogy minél nagyobb, épebb szálak legyenek. Kevés fokhagymát pirítsd meg olajban, majd dobd hozzá a cukkinit. Sózd, borsozd, ízlés szerint adj hozzá zöldfűszereket. Elég, ha csak pár percig forgatod a cukkinit, hiszen gyorsan megfonnyad, és hamar kiereszti a levét. Ekkor csak össze kell főznöd egy adag tejszínnel – én növényi tejszínt használok és jó adag sörélesztőpehellyel szoktam megszórni. Így különlegesen krémes, sajtos ízvilágot kapok, és még sűrítésre sincs szükség. Ha te tehéntejből készült tejszínt használsz, akkor reszelj sajtot hozzá és kevés liszttel sűrítsd be a krémet. Tésztával összeforgatva tálald!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!