A cukkini az egyik legjellegzetesebb nyári zöldségünk, ráadásul igazán könnyű bőséges hozamot elérni vele akkor is, ha magaságyásban, vagy a kiskertedben termeszted. Régen csak rántva fogyasztottuk a cukkinit, később készítettem belőle töltött cukkinit is, utóbbit már rendszeresen vegán változatban. De milyen fogások készülhetnek még ebből a mennyei alapanyagból?
1/6 Cukkinitészta avokádókrémes pestóval
A cukkinitészta az egyik legdiétásabb tésztafogás, ráadásul akár főzés nélkül is elkészítheted. Egyetlen hátránya, hogy szükséged lesz hozzá egy zöldségspirálozóra, amit online tudsz megrendelni, vagy valamilyen háztartási boltban megvásárolni. A zsenge cukkiniket a spirálozó segítségével formázd meg, majd nyersen tálald, vagy főzd roppanósra egy perc alatt forró vízben, esetleg meg is piríthatod őket serpenyőben. Az öntethez egy avokádót, fél citrom levél, egy fokhagymát, kevés sót és egy marék bazsalikomot turmixolj krémesre – keverd össze a tésztával, és már tálalhatod is!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!