Így nem megy a külön alvás a párkapcsolatotok rovására

Így nem megy a külön alvás a párkapcsolatotok rovására

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Így nem megy a külön alvás a párkapcsolatotok rovására / 2. oldal

2/4. Esti rutin kialakítása

Egy ismerősöm, Edit, azt mondta, kialakított egy külön esti rutint azokon a napokon, amikor külön alszik. Az ok sokak számára ismerős lehet: Edith könnyen felébred, a férfi viszont mélyen alszik, horkol, és még sokat mozgolódik is.

A rutin, amit kialakítottak, rendkívül aranyos és valószínűleg sokan azok közül, akik együtt alszanak, nem fordítanak ekkora figyelmet a partnerükre, mint ők. Edit az esti búcsúzás előtt odabújik pár percre a férjéhez. Reggel viszont a férje megy be hozzá ugyanígy, és egy puszival ébreszti.

3/4. Külön szoba – ha akarod

J. családjában is a gyermek érkezése hozott változásokat. Elmondása szerint rengeteget dolgozott azokban az időkben és teljesen kikészítette őt is, hogy a kisfia alig aludt 20 percnél többet egyhuzamban. Megállapodott a feléségével, hogy időszakosan a vendégszobában alszik.

Most már más helyen laknak, van közös hálószobájuk, de ugyanúgy megmarad J. számára a vendégszoba.

Elmondása szerint imádja, hogy van egy külön terület, ahol hallgathatja a zenéjét és játszhat akkor is, ha a többiek más lefeküdtek, miközben tudja, hogy senkit sem zavar. Nem érzi úgy, hogy bármiben hiányt szenvedve a kapcsolata sőt, sokszor alszanak együtt. Minden este összebújnak, de mindketten boldogok attól, hogy saját hálószobájuk is van. 

4/4. Valakinél közösködni

Éváék is már évek óta külön szobában alszanak, szintén abból adódóan, hogy Éva még gyógyszerek mellett is rendkívül felületesen alszik. Elmondása szerint a férje lélegzetvételére is felébredt, és éjszakáról éjszakára idegesebb lett ettől a helyzettől. Már odáig fajult a helyzet, hogy a férje érintése, puszta létezése is elkezdte zavarni, úgyhogy rájött, valamit tenni kell.

Az ő megoldásuk az lett, hogy minden este közösen töltik az estét a nappaliban. Miután megvacsoráztak, leülnek és olvasnak, vagy néznek egy jó filmet, sort kerítenek a szeretkezésre is. Amikor pedig elfáradtak, ki-ki elvonul aludni a saját hálójába. Éva azt mondja, lehet, hogy ez nem minden párkapcsolat esetében működik és vannak, akik elképzelhetetlennek tartják, hogy ne aludjanak együtt a szerelmükkel, számukra azonban a házasságuk megmentője volt a különalvás.

Mindketten élvezik, értékelik ezt a lehetőséget és nyíltan kommunikálnak róla. Külön kiemelte, hogy még extra romantikát is tudtak az estékbe csempészni azáltal, hogy időnként „meghívják” egy légyottra egymást a saját hálószobájukba.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást