Így nem megy a külön alvás a párkapcsolatotok rovására

Így nem megy a külön alvás a párkapcsolatotok rovására

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Így nem megy a külön alvás a párkapcsolatotok rovására

Azt hiszem, szinte minden kisgyerekes pár tudja, mivel jár az első néhány év, amikor ott vannak az éjszakai etetések, a különféle betegségek, aztán beindulnak a fogacskák és a szeparációs szorongás. Ilyenkor többnyire az anyukák azok, akik külön alvóhelyiségbe vonulnak, vagy a gyermek mellé fekszenek, hogy legalább az apuka tudjon aludni.

Nálunk is voltak ilyen időszakok. Aztán sokkal inkább azért aludtunk külön, mert én hihetetlenül éberen aludtam (valószínűleg szintén a gyermekünk miatt), míg a párom rendkívül mélyen. Arra is felébredtem, ha megmozdult és azonnal kész voltam arra, hogy ellenőrizzem, mi történik a gyerekágyban.

Aztán jöttek a hátfájdalmak, a kísérletezgetések az ideális matraccal, az eltérő biológiai óra bonyodalmai, egyszóval tényleg sokat aludtunk külön. Fel sem merült bennem, hogy ez rossz dolog lenne, a lényeg az volt, hogy mindketten a lehető legtöbbet pihenhessünk, mindegy, hogy ezt egy ágyban, vagy külön helyiségben tudjuk megtenni.

Különalvás a párkapcsolatokban
FreshSplash/istockphoto.com

Az utóbbi időben egyre többször találkoztam olyan témákkal, hogy a „különalvás a kapcsolat végét jelenti”, meg hogy egyet jelent az „elhidegüléssel”. Biztos vannak olyan esetek, amikor ez igaz, de én úgy gondolom, sokkal jobb egy kipihent, türelmes partnerrel eltölteni a napot, mint úgy élni egymás mellett, hogy mindenki fáradt és morcos.

Nálunk ez sosem okozott problémát.

Nem gondoltunk arra, hogy a másik „duzzog”, vagy a kapcsolat végére asszociál, ha reggel nem találja maga mellett a másikat, vagy eleve külön helyiségben fekszik le pihenni. Utána olvastam, hogyan tudunk egyszerre együtt, mégis valamilyen szinten külön aludni a partnerükről. 

1/4. Együtt, de külön ágyon

Van, aki nem tud megegyezni a partnerével azzal kapcsolatosan, az összeköltözés során kinek az ágyát használják. Mindkettőjüknek van ágyuk, amit szeretnek, és ami az egyéni hátproblémáiknak enyhülést nyújt. Érthető módon senki sem akar lemondani arról, ami neki jó.

Mi lesz a megoldás? Egyszerűen egymás mellé kell tenni a saját ágyaikat és így térjenek nyugovóra. Együtt, egy helyiségben és egymás mellett alhatnak. Jelenleg egyébként mi is ezt alkalmazzuk, bár nekünk közös az ágyunk, de két külön matracot használunk – hasonló okokból.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást