A Kulcs, mellyel kinyithatod önmagad – fantasztikus idézetek

A Kulcs, mellyel kinyithatod önmagad – fantasztikus idézetek

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / A Kulcs, mellyel kinyithatod önmagad – fantasztikus idézetek

Joe Vitale évekig az utcán élt, szegényen, otthon nélkül. Ma világszerte ismert könyvszerző, szerepelt A Titok című filmben is. A Kulcsról szóló könyvében egy olyan eszközt szeretne átadni az olvasónak, amellyel még a legerősebb zárakat is kinyithatja magában. Ebből a könyvből származnak a következő idézetek.

Az optimista hitvallása

„Ígérd meg magadnak, hogy:

Oly erős leszel, hogy semmi sem zavarhatja meg lelki nyugalmadat.

Szavaiddal az egészséget, boldogságot és gyarapodást hirdeted, minden embernek, akivel találkozol. Minden barátoddal érezteted, hogy van bennük valami különleges.

Mindent a derűs oldaláról szemlélsz, és valóra is váltod optimizmusodat.

Csak a legjobb dolgokra gondolsz, csak a legjobb célokért dolgozol, és csak a legjobbat várod. Éppoly lelkesedéssel fogadod mások sikereit, mint a magadét.”

(Vitale idézi Christian D. Larson könyvéből)

Vonzás

„Az életedben minden azért van jelen, mert te magadhoz vonzottad. Ez a rossz dolgokra is vonatkozik – tudatalatti szinten egyszerűen ezeket is bevontad az életedbe.

Azonban, ha tudatára ébredsz a tapasztalataid hátterében működő szellemi programozásnak, akkor ’megtisztulsz’ a rejtett meggyőződésektől, melyek megakadályozzák, hogy magadhoz vonzzad, amire vágysz, akkor csodával határos események játszódnak le az életedben. 

Amikor megtisztultam kövérséggel kapcsolatos berögződéseimtől, harmincöt kilót adtam le…

Amikor megtisztultam az okoktól, melyek miatt potenciálisan halálos nyirokcsomó-duzzanatok alakultak ki a mellkasomban, a két tüdőm között, a duzzanatok ártalmatlanná váltak.”

Korlátozó programozások

„… tudatos elménk bármely adott pillanatban alig több mint tizenöt információegységet képes figyelembe venni, míg tudatalattink információegységek milliárdjait tárolja.

Nyilvánvalóan a tudatalatti tehát a nagyobb operációs rendszerünk. Az élet értelme az, hogy feleszméljünk, hogy teljesen tudatossá váljunk.

Meg akarjuk tisztítani tudatalattinkat minden korlátozó vagy negatív programozástól, hogy elmerülhessünk abban az isteni áramlásban, mely varázslatot és csodákat hoz nekünk.”

Amire számítunk, azt kapjuk

„Amikor hajléktalan voltam, meg kellett vizsgálnom saját meggyőződéseimet.

Felismertem, hogy boldogtalanságom és küszködésem fő oka az volt, hogy erre számítottam.

Arra a gondolatra eszméltem, hogy olyan írók után mintázom meg az életem, akik öngyilkosként végezték.

Mivel hozzájuk hasonló író akartam lenni, azt hittem, hogy a búskomorságot kell eltanulnom tőlük.

Mihelyst megváltoztattam meggyőződéseimet, kezdtem új valóságot magamhoz vonzani. Sikerült szert tennem munkára, azután pénzre, majd boldogságra is.”

A kulcs: a megtisztulás

„A ’megtisztulni’ kifejezés azt jelenti, hogy megszabadulsz saját vágyaid megvalósításának útjában álló akadályoktól.

Én ezeket a belső gátakat ellenszándékoknak nevezem. 

Amikor meghatároztad céljaidat, a legjobb szándékok vezettek, és feltétlenül arra számítottál, hogy el is éred őket. De aztán mi történt? Másnapra mintha elfelejtetted volna.

Az történt, hogy ellenszándékaid hatálytalanították kinyilvánított szándékaidat. A megtisztulás az ellenszándékok kiiktatása.”

Joe Vitale: A Kulcs (Édesvíz Kiadó, 2009.)

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást