Kreatív, ötletes konyhai cuccok, amik megkönnyítik a mindennapokat

Kreatív, ötletes konyhai cuccok, amik megkönnyítik a mindennapokat

Címlap / Otthon / Háztartás / Kreatív, ötletes konyhai cuccok, amik megkönnyítik a mindennapokat

Tárolás, takarítás, sikálás, dörzsölés, szeletelés, facsarás – rengeteg konyhai manőver, amivel nap mint nap szembesülünk. Gyűjtöttünk pár kreatív, ötletes, dizájnos cuccot, amik segítenek a naponta ismétlődő konyhai műveleteknél, a főzésnél, a sütésnél, a tárolásnál, a csomagolásnál, a rendrakásnál és a tisztításnál is.

Stílusos uzsonnás doboz

Ezek a jópofa, rugalmas tárolók megkönnyítik a szendvicsek szállítását. A tervezők tudták, hogy a dobozokat a merev formájuk miatt néha nehezen tuszkoljuk be a táskába, ezért a flexibilis csomagolás alkalmazkodik a szendvics és a gyümölcs formájához.

Az otthon készített uzsonna, ebéd stílusos tárolására kitalált tartó pasiknak is jól jöhet, a munkába és edzés utánra is.

Az ilyen, táskákba is kényelmesen beférő ételhordók rugalmas szilikonból készülnek, és bevizsgált termékek, amik egészségre ártalmas anyagot nem tartalmaznak.

 

Vicces edényfogó

Biztosan veled is előfordul néha, hogy meggondolatlanul hozzányúlsz a forró tálcához. Úgy vagy vele, hogy nagy baj nem lehet, ha gyorsan egy konyharuhával kirántod a sütőből a pogácsás tálcát, sült husis tálat, a muffinokat vagy a guszta szuflét…

Ne égesd meg feleslegesen az ujjad, használj ilyen jópofa, szilikonos edényfogót!

A gyűjteményünkbe mi most ezt a dínós darabot válogattuk be, de sokféle, hasonlóan praktikus fogóval találkozhatsz lakberendezési áruházakban.

Ajándéknak is remek! Ha van olyan barátnőd, aki lelkesen serénykedik a konyhában, és meg akarod lepni, biztos hasznát veszi.

 

Levél formájú tányér

Ha már a szilikonos holmiknál járunk, nekem nagyon bejön ez a zöld, hatalmas levélre emlékeztető tányér, ami jól hajlik, idomul a feladathoz.

Nyilván nem leveseknek és szószoknak találták ki!

De strapabíró, könnyen tisztítható és ínycsiklandóan mutatnak rajta a szendvicsek, aprósütemények.

A tányér megálmodója egy nagyon kreatív dizájner, Nao Tamura, aki elképesztően ötletes konyhai cuccokat tervez.

 

Praktikus kefe

A szivacsok pár alapos mosogatást követően elhasználódnak, nehéz is higiénikusan tárolni őket.

Bár olcsók és nagy tételben beszerezhetők, mégis van praktikusabb megoldás – például ez a dizájnos kefe!

A kések mosásában lehet a legjobb társ, hiszen a sörték erősek és úgy vannak kialakítva, hogy könnyen eltávolítsák a pengéről a szennyeződést.

A gumifogantyúja miatt pedig nagyon kényelmes a használata.

 

Olajadagoló

Az olaj csempére fröccsenése a főzés, sütés járulékos kellemetlensége. Néha megszalad az olaj, több borul a tálba, serpenyőbe, palacsintasütőbe, mint kellene…

Bizonyos ételek kevés olajon pirítva is tökéletesek, így azokhoz nagyon jól jöhet ez a kis olajadagoló, olajkenő.

 

Telefontartó, tablettartó

Manapság már sok receptet nem szakácskönyvből nézünk ki, hanem weboldalakról, így aztán a telefon vagy tablet szépen kikerül a konyhába, bele a sok maszatba.

Az okoskütyük megóvására és tárolására sokféle praktikus megoldást találhatsz, de ez az egyik legstílusosabb – egy vágódeszkából átalakított tartóka!

Ha elég ügyes vagy, akár te is csinálhatsz egyet, de rátalálhatsz olcsó, fából készült vágódeszkákra a lakberendezési boltokban.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást