Dekor / Otthon

Kreatív faldekorációk, amik egyedibbé tehetik az otthonodat

Kreatív faldekorációk, amik egyedibbé tehetik az otthonodat

Ha már ezerszer átrendezted, új párnahuzatokat is beszereztél, és minden tele van virágokkal, akkor jöhetnek a szuper és ötletes faldekorációk. Mutatunk párat!

Galériafal

Szerencsére a klasszikus galériafal sosem megy ki a divatból, a lehetőségek száma pedig szinte végtelen. Ha például van két egymásra merőleges üres falad, akkor feldobhatod a szobát egy sarokban lévő képösszeállítással. És hogy mi kerüljön a falakra? Gyakorlatilag bármi! Fontos azonban, hogy olyan módon rögzítsd őket, hogy kedved szerint cserélgethesd, vagy a fotókat a keretben, vagy magukat a falra erősített képeket, hiszen sosem tudhatod, hogy mikor vágysz újra egy kis változatosságra.

Még egy jó tanács: mielőtt nekiállnád gondolkodás nélkül felpakolni a képeket a falra, rakd ki az elképzelt elrendezést a padlón és pontosan mérd le a távolságokat, ugyanis könnyen aránytalan lehet a végeredmény, ha nem tervezed meg elég alaposan.

 

Lógatott művészet

Van néhány régi fogasod, amire nincs szükséged a gardróbban, esetleg a nagymamádtól maradt rád egy fából készült kollekció? Szuper lehetőség, hogy faldekorációhoz használd, csak egy kis átalakítás szükséges. A fogasokra aggatott képeket ráadásul tényleg gond nélkül, akár naponta is cserélgetheted néhány csipesz segítségével, így akár naponta, hetente az akkori hangulatodhoz igazíthatod a képeket, falon lógó fotókat és még a nagymamád is biztosan minden nap eszedbe jut.

 

Könyvek a falon

Persze egy egyszerű és szépen elrendezett könyvespolc is gyönyörű, gyakran a szoba éke, de ha ennél is jobban szeretnéd kifejezni a könyvek iránti rajongásodat, válassz néhány olyan kötetet, amit nem szeretnél újraolvasni – vagy legalábbis nem mostanában – és izgalmas, kicsit káoszos elrendezésben tedd őket az ágyad fölötti falra.

Egy-egy hajtogatott papírrepülő, vagy bármilyen más origami-figura csak még inkább feldobja majd az összehatást. A könyvek borítóján lehet, hogy nyoma marad majd, ha egy ideig a falra ragasztod, vagy szögeled őket, de ne aggódj, a lényeg belül van. 

 

Természet a nappaliban

Hallottál már a zuzmó- vagy mohafalról? Ha még nem, akkor épp itt az ideje, hogy utánajárj ennek a csodás trendnek, aminek a lényege, hogy egy kis élővilágot csempéssz az otthonodba, a faladra. Nemcsak azért fantasztikus, mert tényleg úgy érzed majd a lakásban, a kanapén fekve, mintha az erdőben pihennél, hanem azért is, mert már egy aprócska méretű növényfal is tisztítja a szoba levegőjét és ezzel az egészségedre is jó hatással van. Mielőtt belevágsz, kérd szakember segítségét, aki el tudja magyarázni, hogy mivel lehet sokáig élő és gyönyörű mohafalad!

 

Emeld a kalapod!

Imádod a kalapokat és több is van a gyűjteményedben? Esetleg néhány régi is előkerült a szekrényből? Remek lehetőség, hogy a falra tedd őket és szobád ékei legyenek. Ha pedig itt a nyár és félő, hogy szemedbe süt a nap, csak lekapod a kedvenc szalmakalapodat és már indulhatsz is!

 

Éljen a vintage!

Modern és régi stílusú berendezéshez ugyanúgy passzol, és közben úgy érezheted magad, hogy együtt élsz egy darabka történelemmel. Járd az antikváriumokat, vagy böngészd végig az antikvár weboldalakat és csípj el néhány régi filmplakátot, vagy kopott térképet, aminek különleges színe és illata egy másik világba repít. 

 

https://hu.pinterest.com/pin/527413806364396018/

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást