Hobbi / Otthon

6 kreatív dolog, amit egy kiürült tusfürdős flakonból készíthetsz

6 kreatív dolog, amit egy kiürült tusfürdős flakonból készíthetsz

Eleged van már abból, hogy az üres tusfürdős és samponos flakonokat mindig a kukába kell dobnod? Ha némi kézügyesség és fantázia felhasználásával szívesebben készítenél belőle menő dísztárgyat vagy hasznos kiegészítőt, érdemes megfogadnod az alábbi DIY tippeket!

Üvegváza helyett

Igazán mesés vázákat készíthetsz a régi flakonokból, amelyek akár még szebbek is lehetnek az egyszerű üveg daraboknál. Ehhez pedig festéken kívül nem is lesz szükséged másra!

A sima műanyag felületet kend be az általad választott árnyalattal (de ahogy a kép is mutatja, ez lehet akár több szín is), hogy játékos és egyedi legyen az összhatás.

Ez tökéletes dekorációs elem lehet a tavasz közeledtével, amikor egyébként is szívesen behozzuk az évszak vidám árnyalatait a lakásba!

 

Vagány ceruzatartó

Ha vannak gyerekeid, akkor valószínűleg rengeteg színes ceruzátok, tollatok és egyéb írószeretek van otthon.

Hogy ezek ne csak a fiókba beszórva heverjenek, inkább vegyétek elő a kiürült flakonokat, és készítsetek belőle együtt saját tartót!

Ez tökéletes elfoglaltság lehet kisebbeknek és nagyobbaknak is, hiszen szabadjára engedhetik a fantáziájukat: akár kis szörnyecskéket is csinálhatnak belőlük, akárcsak a fotón.

A legmókásabb összhatásért szerezz be egy zacskóval a mozgó szemekből – ezt kreatív hobbiboltokban biztosan megtalálod!

 

Fali telefontartó

Akár a telefonodnak is készíthetsz egy tartót, amibe beleteheted a készüléket, amikor épp töltésre van szüksége.

Így biztosan nem kell attól tartanod, hogy a padlón heverő mobilra valaki egy óvatlan pillanatban rálép, növeli a rendérzetet a szobában, és még csak elkészíteni sem nehéz!

Mindössze a méreteket kell levenned, hogy biztosra vedd, a telefonod bele fog férni a flakonba, majd egy lyukat kell vágnod a tetejére, amin keresztül rá tudod akasztani magára a töltőre. Ragasztásra nincs is szükség!

 

Személyes postaláda

Ez egy igazán kedves ötlet azoknak, akik szeretnék a párkapcsolatukat egy kicsit megédesíteni.

Hasonló módon tudod elkészíteni, mint az előbbi telefontartót: keress egy kisebb flakont, és vágd formára, de úgy, hogy a tetején lévő lyuk akkora legyen, hogy a kilincs átférjen rajta.

Ezt aztán akaszd fel rá, és beszéld meg a pároddal, hogy minden reggel vagy este lepjétek meg egymást egy kedves üzenettel. Olyan lesz ez, mint a személyre szabott postaládátok, amibe bármit belerejthettek!

 

Játékos hajók

Ez az ötlet szintén a gyerekeknek kedvez! Ha már megunták a kacsát és a sellőket a fürdőkádban, elérkezett a saját készítésű hajók ideje!

Akár közösen is elkészíthetitek ezeket a flakonos hajókat: nem kell hozzá más, csak egy félbevágott dugó, néhány hurkapálca, és egy színes ruhaanyag, amiből megcsinálhatjátok a vitorlát.

Már önmagában az elkészítése is jó program, de mire végeznek vele, biztosan izgatottan várják majd, hogy kipróbálhassák a gyakorlatban is a hajókat.

 

Virágcserép helyett

Ez a megoldás leginkább a pozsgás növények számára kedvező, mert a nagyobb gyökerű virágoknak csak rövid ideig tud otthont adni egy flakon. 

Válassz egy viszonylag nagyobb méretűt, és vágd ki a képen látható formára.

A lényeg, hogy elegendő hely maradjon az alján a földnek, középen pedig lehetőleg minél szélesebb legyen, hogy több fény jusson be a növénynek. A dekorációról se feledkezz meg, hiszen az összképen rengeteget javít, ha játékos színekkel fested meg!

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást