Közel a válás? Ha érzed ezt, már nem sokáig lesztek együtt

Közel a válás? Ha érzed ezt, már nem sokáig lesztek együtt

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Közel a válás? Ha érzed ezt, már nem sokáig lesztek együtt

Nem helyes, ha állandóan a szakításon, a váláson agyalunk sőt, már igazából az is intő jel lehet, ha egyáltalán felmerül benned ez a lehetőség. Azonban az sem jó taktika, ha kényelmesen hátradőlsz, mert sajnos, vagy nem sajnos, de az esküvő után is éppúgy dolgozni kell a kapcsolaton. De mégis milyen gondolatok cikáznak benned akkor, ha egyre jobban eltávolodsz a szerelemedtől?

Ha az alábbiak között magadra ismersz, lehet, hogy már nem sokáig lesztek együtt.

Felszabadít, ha külön töltitek az időtöket

Ha szeretsz valakit, akkor minden pillanatot vele akarsz tölteni – ez óhatatlanul változik egy hosszú távú, komoly kapcsolatban. Nem csupán azért, mert elragadnak titeket is a hétköznapok, hanem mert más, hasonlóan fontos dolgok kerülnek az életetekbe, a hétköznapjaitokba. Idővel rájöttök, hogy nem tudtok mindenhol ott lenni 100 százalékosan, de nem is kell. Egészen más a helyzet azonban akkor, ha kívánatos dologgá válik az, hogy külön legyetek a másiktól, és keresed is a lehetőségeket arra, hogy a lehető legtöbb programot szervezzétek egymás nélkül.

Egyre több edzésre jársz, felkeresed a régi barátnőket, túlórát vállalsz és otthon is inkább elfoglalod magadat…

Ezek alapvetően ártatlan tevékenységek és időszakosan elfogadhatónak tekinthetőek, de sajnos egyúttal arra is utalnak, hogy komoly lépéseket kell megtennetek a kapcsolatotok érdekében.

Úgy érzed, nem ért meg

Nem volt sok kapcsolatom, de mindegyik szakításban erősen közrejátszott az, hogy úgy éreztem, a másik felem egyszerűen nem ért meg. Nem voltak közösek a célok, a nézőpontok, és amikor ezt a megoldás reményében ecseteltem, sokszor azt gondoltam, ennyi erővel a falnak is beszélhetnék. Hatalmas ajándék, amikor találsz valakit, akinek bőven elég egyszer elmondanod, mit érzel – sokszor pedig el sem kell mondanod, ő szinte kitalálja a gondolataidat.

Rengeteg idő és munka kell ahhoz, hogy valakire ennyire ráhangolódj, de egész biztosan nem jó úton haladtok, ha azt érzed, a kedvesed nem tud, és nem is akar megérteni. Ez aláássa az önbizalmadat, a kapcsolatba vetett hitedet, és mindazt, amiért megéri házasságot kötni. Ha úgy véled, a másik feled nem képes azonosulni veled és a céljaiddal, akkor az intő jel arra, hogy nincs túl sok értelme a közösen eltöltött időnek. 

Nem akarsz már vele együttműködni

Egy párkapcsolat és család akkor működik jól, ha csapatként tekintetek egymásra. Amikor ez megszűnik létezni, akkor azzal sajnos az összhang is odavész. Ha nem támogatjátok egymást, akkor az addig felépített és jól működő rendszer lassan, de biztosan összeomlik.

Elég, ha csak egy-egy építőkocka kiesik, az már állandó feszültséget generál köztetek.

Mindez megnyilvánulhat abban, hogy már nem takarítasz olyan alaposan, pedig tudod, hogy a párod igazi rendmániás. Vagy éppen ő az, aki folyton ellentmond neked, amikor a gyerekeket neveled, és ezzel tudatosan aláássa a tekintélyedet – számos formában megnyilvánulhat, ha bomlik a csapatotok egysége. Az igazi probléma azonban az, ha ez idővel tudatossá válik, és szinte kicsinyes bosszúkkal, „csak azért is” keresztbetesztek egymásnak, mint a másik bosszantása valami bizarr, adok-kapok játék lenne. 

Ismét felfedezed a környezetedet

Él egy mondás a párkapcsolatokat illetően, és ez alapján nem az a tiltott dolog, hogy megnézzünk másokat, hanem az, hogy testileg is közel kerüljünk egymáshoz. Nos, én ezzel csak részben tudok egyetérteni. Természetesen én sem járok szemellenzővel, nekem is vannak barátaim az ellenkező nemből és időnként jól esik, ha másoktól is kapok bókokat. Alapvetően mégis nagyon monogám beállítottságúnak gondolom magamat, és számomra egyértelmű jel volt a korábbi kapcsolatom végét illetően, hogy megtetszett valaki más.

Ugyan semmi sem történt köztünk, tehát megfeleltem az említett mondás követelményeinek, de mégis minden megváltozott bennem – így aztán nem is volt kérdés a szakítás. Ha te is hasonlóan állsz a párkapcsolatokhoz, akkor bizony erősen el kell gondolkoznod a folytatáson akkor, ha időről-időre megtetszik valaki, és közelebb engedsz magadhoz olyanokat, akikkel ezt korábban el sem tudtad képzelni. 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást