Életmód / Receptek / Táplálkozás

Körtés rizspuding desszert

Körtés rizspuding desszert

Gyerekkorunk kedvence a rizspuding, amit ellenállhatatlanná tesznek az édes gyümölcsök. Most egy finom körtés rizspudingot mutatunk be, amit a vanília, narancs- és citromhéj, fahéj és gyömbér különlegesen fűszerez.

Hozzávalók

6 dl tej
fél bögre rizs
csipet só
8 dkg kristálycukor
2 tojás sárgája
1/2 citrom reszelt héja
1 narancs reszelt héja
1/2 vaníliarúd
5 db körte
2-3 ek méz
őrölt fahéj
őrölt friss gyömbér
  Elkészítés

A rizst főzd puhára a tejben egy csipet sóval és a cukor felével. A maradék cukorral keverd habosra a tojássárgáját, add hozzá a vaníliarúd kikapart belsejét, valamint a citrom és a fél narancs héját. Keverd az egészet a rizshez, forrald egy percig, majd húzd le a tűzről. Amíg hűl, a körtéket hámozd meg és szeleteld fel, majd forgasd át őket a felforrósított mézen. Ízesítsd a megmaradt narancshéjjal, gyömbérrel és fahéjjal, majd ha kihűlt, halmozd a tálakba szedett rizspuding tetejére.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást