Egészség / Életmód

Ebben a sorrendben jelennek meg a koronavírus fertőzés tünetei

Ebben a sorrendben jelennek meg a koronavírus fertőzés tünetei

Ha a semmiből jött a láz, majd utána kimondottan sok tünetet tapasztalsz magadon, úgy nem kizárt, hogy koronavírussal küzdesz!

Persze ha követed a híreket, valószínűleg te is hallottad már, hogy sokaknál láz nélkül jelentkezett a betegség, és egészen eltérő tüneteket tapasztaltak magukon. A szakértők tisztában vannak ezzel, azonban az olyan előjeleknél, mint fejfájás, szaglás és ízlés elvesztése, torokfájás, már nem tudtak sorrendet felállítani.

Ezek egészen eltérő ütemben jelentkeztek a betegeknél, és (leszámítva az érzékszervek gyengülését) ezek sokszor nem is a COVID-19-re utaltak. A gyulladásos bőrproblémák, mint például kiütések, szintén ebbe a kategóriába tartoznak, ugyanis egy évszakos influenza ilyet sem okoz a betegeken.

Emiatt elsősorban azt tanácsolják mindenkinek, hogy ha rosszul érzik magukat, maradjanak otthon, és várjanak egy kicsit.

1 2 3

5 hozzászólás

 • Avatar
  Simon Balázsné
  2020.11.04., 12:48

  Hasznosnak tartom az összegyűjtött tájékoztatást .Jó így külön gyújtve. Nekem tetszik.

  Válasz
 • Avatar
  Deutsch Peter
  2020.11.04., 14:56

  Köszönöm,sokat segitett a bizonytalanságomban,most végre van mit követni.

  Válasz
 • Avatar
  Kandúrbandi
  2020.11.04., 16:10

  Másfél hete köhögés kapott el egy délután. Szabadban voltam, érezhetően lenyomódott a begyújtott avar és a kályhák füstje. Másnapra erősebb lett a köhögés. Harmadik naptól hőemelkedés, gyengeség. A lázam sokszor fél órán belül teljesen magától 1,5 foknyit ingadozik, ha nem veszek be semmit akkor is. Le-fel….. Teszt szerint nem covid

  Válasz
 • Avatar
  Gyebnár Istvánné
  2020.11.04., 18:45

  Nagyon nehéz egy allergiásnak rájönnie,hogy már rég nem arról szólnak a problémák.Eddig sem sűrűn éreztem szagokat és ízeket.Viszont az egyik pillanatról a másikra jelentkező fejfájás és gyengeség bizony nagyon új volt,úgy 1-2 napig.Nagyon fáztam 25 fokban de lázam nem volt csak hőemelkedésem 37,5.Akkor még nem igazán de sejtettem,hogy sajnos “megkoronáztam”magam.Jött a köhögés,nem volt nagy újdonság,a torkom nem fájt.Na most a hasmenés az nagyon kiüti az embert mert bármit eszik az kijön és ennek 2-3 napja.Vajon meddig tart?Kértem a covid tesztet és nagy nehezen kiírták,ennek 2 napja de türelmes vagyok mert el vannak havazva a mentősök.Tehát most várok…

  Válasz
 • Avatar
  Éva
  2020.11.26., 08:49

  az első tünet nem következik, csak a következő következik !

  Válasz

Írj egy hozzászólást