Koronavírus: 6 férfi és nő elmesélte, hogyan ismerkednek most, a karantén idején

Koronavírus: 6 férfi és nő elmesélte, hogyan ismerkednek most, a karantén idején

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Koronavírus: 6 férfi és nő elmesélte, hogyan ismerkednek most, a karantén idején

A koronavírus idején nem elég, hogy a szociális életünk a nullára csökken, és ki sem léphetünk a lakásból, a szinglik még egy plusz problémával is szembe találják magukat. Az ismerkedés, a randizgatás ugyanis most szinte egyáltalán nem megoldható, és maximum a netes beszélgetésekben merülhet ki a dolog. Ha kíváncsi vagy, hogyan próbálnak meg az emberek társat találni maguknak a házi karantén idején is, olvasd el a személyes beszámolókat!

Hallani a másik hangját

„Én most regisztráltam több társkeresőre is, az egyiken pedig beszélgetni kezdtem egy nagyon csinos nővel, aki szintén új volt az oldalon. Eleinte csak cseteltünk, ahogy azt a nem koronavírusos időkben is tettük volna, aztán nemrég telefonszámot cseréltünk, és azóta minden nap beszélünk egy kicsit szóban is.

Szerintem ez tök jó alternatíva, hiszen egyébként egyre ritkábban beszélnek egymással az emberek telefonon egy randi előtt, most pedig ez az egyik legjobb módja a kapcsolatteremtésnek.

Ráadásul szerintem segíteni fog, hogy ha végre személyesen találkozunk, ne legyünk zavarban, hiszen már hallottuk egymás hangját többször is.”

– Laci, 33

 

Közös mozizás, külön helyszínek

„Mivel személyes randit nem tudunk leszervezni (nem mernék senkivel találkozni, de amúgy sem ugyanabban a városban lakunk), így mi virtuális randevúkat tartunk.

Már nem egyszer néztünk ‘együtt’ filmet is: minden alkalommal a másik választ, aztán elindítjuk egyszerre a laptopon, és közben folyamatosan csetelünk arról, ami eszünkbe jut a sztorival kapcsolatban.

Még ha nincs is ott mellettem konkrétan, akkor is olyan, mintha együtt néznénk.”

– Andi, 35

 

Tinder, tinder, tinder

„Nálam most csak a Tinder megy, de az elég gyakran. Nem igazán volt most szerencsém, egy-két új párom lett csak, de velük sem jutottam túl messzire a beszélgetéssel.

Szerintem most sokan úgy vélik, hogy mivel nem lehet találkozni, felesleges belemélyedni az ismerkedésbe, hiszen nagy eséllyel nem lesz belőle semmi.

Kár, mert én egyébként nyitott lennék akár arra is, hogy egy bizonyos idő után együtt karanténozzak valakivel, akivel előtte nem találkoztam.”

– Tomi, 29

 

Vacsorázzunk külön, együtt

„Nemrég volt egy elég különleges randim úgy, hogy még csak ki sem mozdultam otthonról. A srác egy külföldi oldalon olvasta az ötletet, és úgy volt vele, hogy kipróbálhatnánk.

Miután már videócseten is láttuk egymást, beszélgettünk sokat, kitalálta, hogy ‘vacsizzunk együtt’, azaz mindketten együk azt, amit a másik kiválaszt, de ne áruljuk el, hogy mi lesz ez.

Persze azért annyit átbeszéltünk, hogy mi az, amit nem szeretünk. Ezután pedig rendeltünk egymás címére kaját, és videócsetelve ettük meg, egy pohár bor társaságában.

Szerintem felejthetetlen élmény volt! Ha később összejönnénk, tuti ezt mesélnénk még az unokáinknak is.””

– Laura, 31

 

Csak egy kis unaloműzés

„Szinte teljesen megfeledkeztem arról, hogy letöltöttem a Tindert, hiszen már egy ideje nem nyomogattam, ezért új párjaim sem lettek, nem beszélgettem senkivel.

Egészen addig, míg valaki, akit valószínűleg az utolsó alkalommal belájkoltam, most elővette az appot, és szintén nyomott egy lájkot.

Elkezdtünk csetelni, és bár tudom, hogy nagyon komoly kapcsolat úgysem lesz belőle, mégis jól esik valakivel videócseten beszélgetni, megosztani, hogy mivel telt a napom, bókokat kapni, és esténként esetleg együtt játszani online valamit. A magány ellen mindenképpen hatásos!”

– Betti, 23

 

Teszt a későbbiekre

„Már elég sok rossz tapasztalatom volt a társkeresőkkel, a legtöbb férfivel pár találkozó után nem is kerestük egymást, ráadásul a koronavírus miatt most még személyesen sem lehet randizni, de ennek ellenére mégsem töröltem le magam az oldalról.

Szerintem jól esik mindenkinek, ha van valaki, aki érdeklődik iránta, ezért én továbbra is próbálok beszélgetni másokkal az oldalon.

Ha valaki komolyan gondolja, kivárja a karantén idejét, ha meg nem, akkor amúgy sem lett volna érdemes időt pazarolni rá.

Csetelés, telefonálás, Skype, szerintem ezzel a hárommal már el lehet dönteni, hogy megéri-e a későbbiekben találkozni vagy sem.”

– Mária, 50

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást