Nesze nekünk korona! Ezt tapasztaljuk családként a vírus második hullámában

Nesze nekünk korona! Ezt tapasztaljuk családként a vírus második hullámában

Címlap / Életmód / Nesze nekünk korona! Ezt tapasztaljuk családként a vírus második hullámában

Mit tudnak a gyerekek a koronavírusról?

Az a tapasztalatom, hogy a lényeget tudják: tüsszögéssel, köhögéssel terjedő vírus, ami ellen védekezni maszkviseléssel, gyakori kézmosással, távolságtartással, fertőtlenítéssel, takarítással tudunk. Ez eddig rendben is van. A nehézségek ott jönnek képbe, hogy hogyan kezeljük a valóságot. Azt veszem észre, hogy sokan óvják gyermeküket attól, hogy megtudják, mi is a helyzet valójában a járvány második hullámában.

A szülők nem szívesen beszélnek a gyerekeknek vagy a gyerkeek előtt arról, hogy mennyivel többen halnak meg a koronavírus miatt, mint a járvány elsőhullámánál. A gyerekek így szinte teljesen „tudatlanul” állnak az egész előtt. Ezért lehet az, amit nem egyszer személyesen láttam: poénkodnak ezzel a gyerekek („Haha, Covidos vagyok!!!” és közben simogatja a többieket; „Megfertőzlek, mert koronás vagyok!” tüsszentést imitálva).

Való igaz, hogy a humor egy fontos elem minden helyzetben, és minden kellemetlen szituációt át lehet hidalni a mosollyal, a nevetéssel. Azonban nem mindegy, hogy egy ilyen élethelyzetet hogyan kezelünk szülőként, hogyan pedagógusként, hiszen sajnos bármennyire nehéz is ezt kimondani, emberéletek múlhatnak ezen. 

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást