A koreai nők három másodperces szabálya, amitől annyira kisimultak

A koreai nők három másodperces szabálya, amitől annyira kisimultak

Címlap / Stílus / Arc / A koreai nők három másodperces szabálya, amitől annyira kisimultak

Sokkal nagyobb szerepet játszik ebben az a tény, hogy ők nagy figyelmet fordítanak a szépségápolásra, azon belül pedig az arcuk kezelésére. A napi rutinjuk több lépésből áll, és van egy, amit semmiképp sem hagynának ki, ráadásul csak 3 másodpercet vesz igénybe! Ezt még a legelfoglaltabb embereknek is van idejük beiktatni az életükbe, igaz?

A 3 másodperces szabály lényegében azt jelenti, hogy miután megmosták az arcukat, azonnal, maximum 3 másodpercen belül fel is viszik rá a hidratálókrémet, hogy megadják a bőrüknek a kellő nedvességet! És ennek az apró lépésnek rengeteg pozitív hatása van.

1. A bőröd jobban magába szívja a krémet

Ha arcmosás után azonnal felviszed a bőrödre a krémet, ki tudod hozni a maximumot a termékből. Miután ugyanis a bőröd külső rétege afféle védelmi gátként szolgál a kórokozókkal szemben, és bejuttatja a felszín alá a pozitív hatóanyagokat, bizonyos összetevőkkel szemben is sokkal védelmezőbbé válik.

Így lehet, hogy te hiába kened az arcodat drága termékekkel, mert nem tudja a bőröd azokat kellőképp magába szívni. Amikor viszont még nedves, a hidratálókrémekkel szemben is kevésbé vesz fel védekező állást, így a hatóanyagokat mélyebbre le tudod juttatni. Pláne, ha masszírozva, körkörös mozdulatokkal kened fel a terméket!

Arckrém
istockphoto

2. Fényesebb és üdébb lesz a bőröd

Bár ellentmondásosnak hangzik, valójában a bőröd még „szomjasabb” lesz azután, hogy alaposan megmostad vízzel. Erről az tehet, hogy a tisztítás hatására a természetes olajokat is lemosod, és ha nem pótolod azokat, nem csak szárazabb lesz a bőröd, de hosszú távon zsíros is (elvégre azt tapasztalja, hogy muszáj aktívabban olajakat termelnie). Ha azonnal bekened a bőrödet a hidratálókrémmel, megadod neki a szükséges nedvességet, amit az olajok eltűnése után amúgy is jobban kíván!

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást