Ez az a konyhaszín, amitől drágábban adhatod el a lakásodat

Ez az a konyhaszín, amitől drágábban adhatod el a lakásodat

Címlap / Otthon / Dekor / Ez az a konyhaszín, amitől drágábban adhatod el a lakásodat

Egy otthon eladása a képekkel kezdődik. Ha ezek jól sikerülnek, sokkal több vevő látja meg a fantáziát az ingatlanban, és összességében ez oda vezet, hogy jobb áron adhatod el a lakásodat. Sokan éppen ezért hajlandóak még egy kis pénzt fektetni az eladásra szánt ingatlan felújításába. Egy új konyhaszekrény – főleg, ha csak felújítani kellett például festéssel – sokszorosan visszahozhatja az árát.

Melyik az a szín, ami a legtöbbet dob az eladási értéken?

A Zollow ingatlanszakértői – akik elegendő otthont adtak el ahhoz, hogy hitelesen meg tudják mondani, mely színek segítenek egy ingatlan tulajdonoscseréjében – 135 000 fotó alapján készítették el a Paint Colors Analysis elemzést.

Ezeknek a listáknak a segítségével össze tudták hasonlítani, hogy mennyiért adtak el a különböző szobában különböző színű falakkal rendelkező házak – összehasonlítva a fehér falú otthonokkal.

És az a színkombináció, amelyet az értékteremtés egyik legjobb módjának találtak, a … fekete-fehér

Igen, a két színű konyhák, amelyek éles kontrasztot mutatnak a fekete-fehér elemek (általában a fehér padló és a falak és a fekete szekrények, vagy a fekete falak) mellett, átlagosan 1547 dollárért keltek el többet, mint a sima fehér konyhák.

 

 

Úgy tűnhet, hogy ez ellentmond a bevett tanácsnak, miszerint a sötét színeket érdemes elkerülni a konyhában. Az időtlen fekete-fehér kombináció viszont megdönti a trendet.

Kerrie Kelly, a Zillow lakberendezési szakértője elmagyarázza, hogy „a kontrasztos színek, különösen a konyhákban, fokozzák az érdeklődést és dimenziót. Ez a helyiség pedig nagyon nagy szerepet játszik, amikor fotók és videók alapján értékelünk egy lakást.”

Szóval, ha felújítani készülsz a konyhaszekrényt, érdemes fontólóra venni a fekete színt az alsó szekrényekhez. Ami pedig a falakat illeti, nem kell feltétlenül ragaszkodnod a fehérhez. A Zillow azt is megállapította, hogy a hűvös, hamuszürke fehérek és a bézs tónusok különösen vonzóak a vásárlók számára.

 

 

Ha nagyon ódzkodsz a fekete színtől, a vágyott kontrasztot akár sötétszürke vagy tengerészkék alsó szekrényekkel is kialakíthatod.

Mi az, amit mindenképpen kerülj?

Ha a lakás piacra dobása előtt festést tervezel, hogy ezzel növeld otthonod értékét és eladhatóságát, van egy szín, amit – legalábbis a felmérés szerint – mindenképpen érdemes kerülnöd. Szinte biztos, hogy elvesz az otthonod értékéből, így pedig te is pénzt vesztesz vele az eladáskor. Ez a szín a téglavörös.

A Zillow elemzése szerint a tégla vagy istállóvörös konyha átlagosan több mint 2 000 dollárral csökkentette az otthon értékeket. Ezt a színt a legtöbben túl erősnek ítélik a konyhában. Az is igaz, hogy akik szeretik a piros vagy vörös konyhákat, azok semleges környezettel működőképessé tehetnek egy ilyen árnyalatú konyhaszigetet is.

Ha éppen egy olyan vevőt találsz, aki ilyen konyhát keres, és a lakásod más szempontokból is megfelel neki, akkor nyerhetsz az üzleten. Mivel ezek a konyhák most sokkal kevésbé népszerűek, mint a fekete-fehérek, erősen leszűkítheted a potenciális vásárlóid körét.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást