Hozzávalók:
12 db koktélparadicsom 1 új lilahagyma 2 fürtös uborka 2 marék friss rukkola 1 kisebb pritaminpaprika 10 dkg mozzarella 2 db gyrosos virsli 5 dkg reszelt füstölt sajt olívaolaj citromlé
Elkészítés:
A koktélparadicsomokat félbevágjuk, majd egy csinos tányérra rendezzük őket.
A megtisztított lilahagymát és a megmosott pritaminpaprikát felkarikázva a paradicsomra tesszük.
A fürtös uborkát felszeleteljük, majd a lilahagymára sorakoztatjuk.
A mozzarella sajtot vékony szeletekre vágjuk, s az uborka karikákra helyezzük.
A friss rukkola salátát a mozzarellára rakjuk.
A nagyobb darabokra vágott gyros-os virslit kevés olívaolajon megsütjük és a salátára halmozzuk.
A salátát reszelt füstölt sajttal megszórjuk.
Meglocsoljuk citromlével és extra szűz olívaolajjal.
Rozskenyérrel fogyasztjuk.