Koncentrációt segítő ételek

Koncentrációt segítő ételek

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Koncentrációt segítő ételek

A mindennapi feladatokra, nehézségekre számtalan módon készülhetünk fel. Egyik ilyen a táplálkozás, nagyon sok étel ugyanis sokkal hatékonyabb segítség a koncentrációs készség növelésében, mint mások.

Halak

A tengeri halak fogyasztása kifejezetten ajánlott az iskolát kezdő gyerekeknek. A tengeri halakban megtalálható fehérje fontos elem az agy megfelelő működéséhez, az Omega-3 zsírsavak pedig látványos eredményeket érhetnek el a koncentráció javításában, a figyelem aktivizálásában, meghosszabbításában.

Tojássárgája

Tény, hogy nem kell túlzásba vinni a tojásfogyasztást, például nem kell feltétlenül mindennapos eledelnek választani, de a heti egy-két alkalommal fogyasztva sok előnye van.
A tojássárgája ugyanis olyan anyagokat tartalmaz, amely a koncentrációt erősítő hatáson túl a memóriát is javítja.

Vörös húsok

A vörös húsok, különösen a borjú húsa is nagy segítségünk lehet, ha a gyerek, vagy akár a saját koncentrációnkat szeretnénk erősíteni.
Általában magas vastartalma miatt ajánlják, de emellett a benne található cinknek köszönhetően hatásosan élénkíti a koncentrációt és javítja a memóriát is.

Zöldségek

Közismert, hogy minél erőteljesebb színű egy gyümölcs vagy zöldség, annál több antioxidánst tartalmaz.
Válasszunk ezért például minél több hüvelyes növényt a napi táplálkozás részesének, de ugyanúgy jó, ha salátákba vagy szendvicsbe minden nap rakunk néhány paprikát, paradicsomot és friss salátát is.

Bogyók

A legsötétebb színű gyümölcsök egyike a sötétkék bogyós termés, az áfonya. Úgy tartják, hogy a világ legegészségesebb gyümölcse. 
Magas vitamintartalmukon túl azért is ajánlott, mert nem csak a fertőzésektől védenek meg, de egyben látványosan javítják a koncentrációs készséget és a memóriát is.

Víz

Ha nem iszunk elég vizet, az fejfájáshoz és koncentrációs zavarokhoz vezethet. Ha a gyerek épp iskolába kezd járni, akkor megváltozik az időbeosztása, és elképzelhető, hogy kínálás nélkül elfelejt inni nap közben.
Érdemes tudatosítani ennek fontosságát, hiszen pillanatok alatt frissebb és aktívabb lesz a figyelmünk, ha megiszunk egy pohár vizet.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást