Kolbászos tészta paradicsomosan

Kolbászos tészta paradicsomosan

Címlap / Életmód / Receptek / Kolbászos tészta paradicsomosan

Kicsit olaszos, kicsit magyaros (ha magyar kolbászt használunk) ez a különleges tésztás recept. Nagyon gyorsan elkészül és annyira finom, hogy nehéz abbahagyni az evését!

Hozzávalók 4 személyre

– 1 evőkanál olívaolaj

– 4 vastag sertéskolbász, falatnyi nagyságú darabokra vágva

– 2 gerezd fokhagyma, zúzva

– 200ml félszáraz fehérbor

– 1 evőkanál paradicsompüré

– 400g apróra vágott paradicsom

– 500g penne tészta

– 1 marék bazsalikom, tépkedve (opcionális)

– parmezán a tálaláshoz

Elkészítése:

1. Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat és dobjuk rá a kolbászt. Pirítsuk meg, majd keverjük hozzá a fokhagymát és pirítsuk még 1 percig. Öntsük fel a fehérborral és addig forraljuk közepes hőmérsékleten, amíg a lé a felére csökken. Keverjük hozzá a paradicsompürét és főzzük még 10-15 percig, hogy bevastagodjon.

2. Amíg a paradicsomos kolbász készük, főzzük meg a tésztát a csomag utasításai szerint. Keverjük a szószhoz a tésztát és szórjuk meg bazsalikommal.

3. Tálaljuk forrón, parmezánnal megszórva!

VIDEO Íme a 10 legolcsóbb szobanövény, amit imádni fogsz

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!