Hozzávalók 4 személyre
– 35 dkg. nyers sertés kolbász (pirospaprika nélküli)
– 2 teáskanál frissen őrölt bors
– 2 evőkanál liszt
– 50 ml étkezési tejszín vagy zsíros tej
– 1 teáskanál Worcestershire szósz
– 1 teáskanál só
– 8 zsemle vagy nagyobb sós pogácsa
Elkészítése:
1. A kolbászok hártyáját távolítsuk el és az így kapott húst tegyük egy serpenyőbe. Pirítsuk aranybarnára, adjuk közben hozzá a borsot.
2. Keverjük hozzá a lisztet és keverjük el alaposan. Adjuk hozzá a Worchestershire szószt. Öntsük hozzá a tejszínt és kevergessük még 3-5 percig, amíg besűrűsödik. Sózzuk és borsozzuk még, ízlés szerint.
3. A zsemléket vágjuk félbe és pirítsuk meg egy serpenyőbe a levágott részükkel lefele. Tálaljuk a zsömlékre öntött kolbászos mártást.
Jó étvágyat kívánunk!