Kolbászos mártás pirított zsömlével

Kolbászos mártás pirított zsömlével

Címlap / Életmód / Receptek / Kolbászos mártás pirított zsömlével

Egy igazán finom reggeli, amely a finom fűszeres kolbászoktól ellenállhatatlanul finom! Pirított zsömlével, tojással ideális energiabomba reggelre!

Hozzávalók 4 személyre

– 35 dkg. nyers sertés kolbász (pirospaprika nélküli)

– 2 teáskanál frissen őrölt bors

– 2 evőkanál liszt

– 50 ml étkezési tejszín vagy zsíros tej

– 1 teáskanál Worcestershire szósz

– 1 teáskanál só

– 8 zsemle vagy nagyobb sós pogácsa

Elkészítése:

1. A kolbászok hártyáját távolítsuk el és az így kapott húst tegyük egy serpenyőbe. Pirítsuk aranybarnára, adjuk közben hozzá a borsot.

2. Keverjük hozzá a lisztet és keverjük el alaposan. Adjuk hozzá a Worchestershire szószt. Öntsük hozzá a tejszínt és kevergessük még 3-5 percig, amíg besűrűsödik. Sózzuk és borsozzuk még, ízlés szerint.

3. A zsemléket vágjuk félbe és pirítsuk meg egy serpenyőbe a levágott részükkel lefele. Tálaljuk a zsömlékre öntött kolbászos mártást.

Jó étvágyat kívánunk!

VIDEO Így készíts pár perc alatt merész, füstös szemsminket

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!