Kitilthatják az autókat ebből az európai fővárosból

Kitilthatják az autókat ebből az európai fővárosból

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / Kitilthatják az autókat ebből az európai fővárosból / 2. oldal

A második legrosszabb hely

A 2000-es években, amikor az Eiffel-torony vonalai szinte alig látszanak ki a szürke szmogból, sokak szerint az autók kiszorítására, végső soron pedig teljes kitiltására van szükség, hogy Párizs egy új szakaszba léphessen. Egy 2018-as Greenpeace-jelentés Párizst a második legrosszabb helyre sorolja a légszennyezést illetően 13 európai nagyváros közül. Budapest egyébként csak eggyel jobb helyre tudott kerülni. Párizs folyamatosan elmarad az Európai Unió által kitűzött céloktól. Még az Európai Unió Bírósága is elmarasztalta, amiért folyamatosan és rendszeresen a megengedettnél több szennyezőanyagot küld a levegőbe.

Az tehát, hogy a városnak cselekednie kell, és lépéseket kell tennie a légszennyezettség megállítása érdekében, nem is kérdés. Az autók kiszorítása ilyen szempontból mindenképpen hatalmas előrelépés lenne. Nem nehéz elképzelni, hogy mennyivel kellemesebb egy autómentes környezetben élni mint a levegő minősége, mind pedig a zaj szempontjából.

Ugyanakkor az ötletnek természetesen vannak kritikusai is. A projekt támogatói azonban abban bíznak, hogy ha megvalósulnak a fejlesztések. Ezeknek köszönhetően autó nélkül is valóban negyed óra alatt elérhető lesz a város minden fontosabb pontja. Remélhetőleg egyre többen támogatják majd a kezdeményezést. 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást