Család / Életmód

8 kisméretű kutyafajta, ami nem csak cuki, de kiemelkedően okos is

8 kisméretű kutyafajta, ami nem csak cuki, de kiemelkedően okos is

1/8 Törpe uszkár

A törpe uszkár egyike a legokosabb fajtáknak, így nem csoda, hogy Magyarországon is a legnépszerűbb kutyusok közé tartoznak, és nagyon sokan választják őket.

Külsejét elnézve nem is gondolnánk, de eredetileg vadászatra tenyésztették ki őket, így rendkívül jól lehet őket tanítani a mai napig is. Felépítése miatt házőrzésre nem alkalmas, azonban nagyon figyelmes, így ugatással rögtön jelzi a gazdiknak, ha ismeretlenek érkeztek látogatóba.

Személyiségét tekintve igazi boldogságbomba, mindig jókedvű, nagyon örül a társaságnak, emiatt viszont nem szabad még csak rövidebb időre sem egyedül hagyni, ezt ugyanis nagyon nem viseli jól.

 

2/8 Shetlandi juhászkutya

A Shetlandi juhász magas intelligenciájáról és szépségéről is híres, ráadásul szinte minden sportban megállja a helyét. Rendkívül könnyen képezhető, még házőrzőnek is szuper lenne, azonban termete miatt erre nem éppen alkalmas.

Régen juhnyájak őrzésére alkalmazták, ma már ez nem jellemző, de fegyelmezettségének köszönhetően nagyon népszerű házi kedvenc lett belőle. Szeret tanulni új dolgokat, azonban nagyon figyelni kell arra, a gazdi milyen hanghordozással beszél hozzá, az ingerültségre ugyanis nagyon érzékenyen reagál.

Hatalmas a mozgásigénye, imád futkározni és játszani, ezért érdemes minél nagyobb teret hagyni neki. A gyerekeket nagyon imádja, így családoknak is gyakran javasolják ezt a fajtát.

 

1 2 3 4

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást