Kisebbnek tűnik a homlokod ezekkel az egyszerű trükkökkel

Kisebbnek tűnik a homlokod ezekkel az egyszerű trükkökkel

Címlap / Stílus / Arc / Kisebbnek tűnik a homlokod ezekkel az egyszerű trükkökkel

Számos olyan testi adottság van, amire nincs ráhatásunk: ilyen pl. az is, milyen magas, mennyire széles a homlokunk. Szerencsére már apró trükkökkel is korrigálhatod, ha szeretnéd.

A jól eltalált frizura

A legegyszerűbb és talán legkézenfekvőbb módja annak, hogy elrejtsd a magasabb homlokodat az, ha vágatsz egy jól eltalált frufrut. Ezzel legfeljebb annyi gondod lesz, hogy reggelenként kicsit megigazítod, vagy beszárítod. A szokásos rutinon kívül, illetve a rendszeres, fodrász általi frissítésen felül nem kell rá időt áldoznod.

Ráadásul a frufru nagyon sokoldalú is tud lenni, hiszen számos fazon áll a rendelkezésedre. Van, amelyik fix, nem igazán variálható, de olyat is kérhetsz, amit viselhetsz jobb- és baloldalra fésülve, oldalra tűzve egyaránt. 

Egy másik lehetőség, hogy – ha vannak – a babahajaiddal próbálsz néhány centit elcsalni. Ez jó lehetőség akkor, ha nem szeretnél frufrut vágatni, vagy az adott napon olyan frizurát viselnél, amit eltűzve szívesebbet hordanál.

Ekkor a babahajaidat lesimíthatod a homlokodra ahelyett, hogy mindenáron hátrafelé fésülnéd őket. Persze, nem az a lényeg, hogy szinte frufruként tekints rájuk, de a bájos kis hajszálak sokat segíthetnek, ha egy kicsit lefaragnál a homlokod magasságából.

Tipp: Egy használaton kívüli fogkefére fújj egy kevés hajlakkot, majd ezzel simítsd a megfelelő irányba a szálakat, így tartósabb lesz az összkép.

Frizurák nnagy homlokhoz
svetikd/stockphoto.com

Még több trükkös frizura

A feltűnőbb homlok ellen másfajta, trükkös frizurákat is bevethetsz. Ilyen lehet az, ha egy-egy tincset szabadon hagysz elöl – ez most egyébként is divatos, ráadásul segít slankítani a homlokod méretén. Kevésbé lesz markáns a homlokod akkor is, ha magasra teszed a frizurádat.

Bár sokan nem merik így viselni a hajukat, mindig a kiengedett tincsek mellett voksolnak, valójában, ha kellően feltűnő a kontyod, vagy a lófarkad, azzal is ellensúlyozhatod a homlokodat. Ha mégis úgy érzed, hogy nem igazi az összhatás, akkor csinálj magadnak hamis frufrut. Ehhez egyszerűen válassz le egy tincset elöl, majd átvezetve a homlokodon, a másik oldalon tűzd le. 

Frizura ötletek magas homlokra
ASashka/istockphoto.com

Kiegészítőkkel a magas homlok háttérbe szorításához

Az összefogott tincseket még inkább kiemelheted díszes csatokkal, hajgumikkal, kendőkkel. Utóbbiak nagy segítséget jelentenek akkor is, ha célzottan rejtenéd el a homlokodat: a különféle pántokat, kendőket átvezetheted úgy is a fejeden, hogy azok részben fedjék a bőrödet, így könnyedén elcsalhatsz akár centiket is.

Nem csak a hajbavalók jönnek jól, ha az elterelés a cél, a további ékszerek, kiegészítők is a segítségedre lehetnek. A feltűnő, díszes fülbevalók, nyakláncok, de még egy orrpiercing is gondoskodhat arról, hogy az embereknek ne a homlokod tűnjön fel először. De egyszerűbb kiegészítők is ellensúlyozzák az arcberendezésedet, pl. a méretes napszemüveg, vagy nyáron a szalmakalap tökéletes választás. 

A legjobb frizurák magas homlokhoz
urbazon/istockphoto.com

Sminkelés

Ugyanígy, a feltűnő smink, főleg, ha az inkább az arcod alsó részére koncentrálódik, pl. egy élénk rúzs formájában, szintén elérheti ugyanezt a célt. Emellett nem szabad megfeledkezni a kontúrok varázslatos erejéről: nagyon sokat tud segíteni, ha sötétebb színt viszel fel a homlokod felső részére, a hajtövekhez.

Ne legyen éles a váltás és ne is ess túlzásba, a cél az, hogy egy kicsit optikailag elcsalj a homlokod magasságából! Erre a feladatra ideálisak a sötétebb árnyalatú bronzosítók, amiket – szükség esetén – akár a hajtövekre is felvihetsz. Szemben a világosabb színek használatával, a sötétebb árnyalatok dúsabbnak mutatják a frizurádat, valamint keskenyebbnek a homlokodat.

Sminktippek a magas homlok elrejtésére
puhhha/istockphoto.com

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!